Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Akıllı şehir’ Bursa

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan web platformu, vatandaşlara akıllı şehircilik alanında Bursa ile ilgili fikirlerini iletebilme imkânı sunuyor.Akıllı şehircilik ve belediyecilik çalışmaları kapsamında bilgi teknolojilerini yoğun...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Akıllı şehir’ Bursa

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan web platformu, vatandaşlara akıllı şehircilik alanında Bursa ile ilgili fikirlerini iletebilme imkânı sunuyor.

Akıllı şehircilik ve belediyecilik çalışmaları kapsamında bilgi teknolojilerini yoğun olarak kullanan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehre dair fikri olan herkesin katılımına imkân verecek bir web platformu hazırladı. Platform, ‘akıllı şehircilik’ ile ilgili farkındalık oluşturmak, bu alanda belediyenin mevcut, devam eden ve planlanan projelerinin anlatılması ve önerileri olan vatandaşların katılım sağlaması maksadıyla oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehircilik çalışmaları, güçlü altyapısı sayesinde daha güvenli ve hızlı hale geliyor. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ve uluslararası sertifikaya sahip veri merkezi, Bursalılara kaliteli ve kesintisiz hizmet sağlayacak bir sistem geliştirdi.

Yaklaşık 600 kilometrelik fiber optik kablo iletişim ağı ile altyapısı en güçlü şehirlerin başında gelen Bursa, kurduğu veri merkezine sertifika alan ilk belediye olma özelliğini taşıyor. Bu sertifika doğrultusunda sistem odaları tasarlanarak, sistemin sürdürülebilir ve kesintisiz olması için bu konuda yüzde 99.99 süreklilik sağlayan modern bir sistem oluşturuldu.

Teknolojik yatırımların vatandaş odaklı planlanması ve azami seviyede fayda sağlanması hedefiyle oluşturulan web platformuna http://akillisehir.bursa.bel.tr adresinden ulaşılabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.