Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıl Oyunları Öğrencilerin Zeka Potansiyelini Ortaya Çıkarıyor

Sivas’ta Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) kurulan Akıl Oyunları Atölyesi, öğrencilerin zeka potansiyelini ortaya çıkararak derslerinde ve sınavlarında daha başarılı olmalarını sağlıyor.Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Bilim ve Sanat...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) kurulan Akıl Oyunları Atölyesi, öğrencilerin zeka potansiyelini ortaya çıkararak derslerinde ve sınavlarında daha başarılı olmalarını sağlıyor.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile Akıl Oyunları Atölyesi kuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders olarak da uygulamaya konulan zeka oyunlarının oynandığı atölyede öğrenciler oldukça keyifli vakit geçiriyor. Atölye hem öğrencilerin zeka potansiyelini ortaya çıkarıyor hem de derslerinde ve sınavlarında daha başarılı olmalarını sağlıyor. Atölyede verilen eğitimle öğrenciler mantık yürütme, stratejik düşünme, ekip ruhu, görsel algı, farkındalık, rekabet, sabır ve planlama gibi tutum ve davranışları kazanıyor.
BİLSEM Müdürü Adem Uzun, "Destek eğitimi kapsamında öğrencilerimize akıl oyunları eğitimi vermekteyiz. Bu eğitimlere 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başladık. Amacımız öğrencilere stratejik düşünme, mantık yürütme, planlama, rekabet, sabır, grupla çalışma gibi tutum ve davranışları kazandırmak amacıyla bu eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimler kapsamında merkezimize örnek bir atölye kazandıralım dedik. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle bu atölyemizi kazandırdık. Atölyede şuanda öğrencilerimiz eğitim almaktalar, hatta Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay aldık. Bu onay kapsamında merkezimizde bulunan 23 tane öğretmene şuanda akıl oyunları eğitimi veriyoruz. Birinci kademe eğitimi yaptık. Bu eğitimler alanında uzman tarafından verilmektedir. Bu eğitimlerden sonra öğretmenlerimiz önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Sivas’ta bulunan anaokulu ve ilkokulunda bulunan öğretmenlere bizim öğretmenlerimiz eğitim verecek. Daha sonra okullar arasında akıl oyunları turnuvası yapmayı planlıyoruz. Böylece akıl oyunları konusunda bir farkındalık yaratmayı düşünüyoruz" dedi.
"DİKKAT SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYOR"
Akıl oyunlarının en önemli özelliklerinden birisinin çocuklardaki dikkat sorununu ortadan kaldırması olduğunu belirten Uzun, "Çünkü çocuklar artık belli bir yarışmaya odaklandıkları için çocuklardaki dikkat eksikliğini ciddi anlamda azaldığını gördük. Bu bizim için gerçekten önemli bir başarı oldu. Çocuklarda akıl oyunları görsel hafızanın gelişmesinde ve görsel algının gelişmesinde çok önemli. Çocukların artık çevrelerine karşı daha duyarlı olduklarını gördük. Çocuklarımızı elinden telefon, tablet düşmüyordu. Çocuklar akıl oyunları sınıfına girdikleri zaman telefon ve tablet olsun bunları ellerine almıyorlar. İşbirliği içerisinde hareket ettiklerini gördük. Grup çalışmalarında verimliliğin arttığını gördük. Bu da bizi memnun etti. Akıl oyunları Türkiye’de ve uluslararası anlamda olsun birçok yararı bulunmakta. Biz hemen hemen akıl oyunlarındaki birçok amacı gerçekleştirdik ve ulaştık" diye konuştu.
Akıl oyunlarını oynayan çocuklar ise, oyunlar sayesinde sınavlarda daha başarılı olduklarını ve zekalarının geliştiğini söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.