Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akhisarlı heyet Makedonya’da "Erdoğan" sloganlarıyla karşılandı

Manisa’nın Akhisar ilçesinden bir takım incelemelerde bulunmak için Makedonya’ya giden heyet Mustafa Kemal Atatürk İlkokulunu ziyareti sırasında okul öğrencileri tarafından "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2018 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2018 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akhisarlı heyet Makedonya’da "Erdoğan" sloganlarıyla karşılandı

Manisa’nın Akhisar ilçesinden bir takım incelemelerde bulunmak için Makedonya’ya giden heyet Mustafa Kemal Atatürk İlkokulunu ziyareti sırasında okul öğrencileri tarafından "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla karşılandı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve meclis üyelerinden oluşan heyet bir takım incelemelerde bulunmak üzere Makedonya’da kardeş şehir olan Gostivar’ı ziyaret etti. Ziyaretler ve incelemelerin ardından heyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 yılında Başbakan olduğu dönemde adı Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilen okulu da ziyaret etti. Öğrencilerin "büyük Türkiye" tezahüratları içinde okula giren Akhisar heyetinde Belediye Başkanı Salih Hızlı ve beraberindeki heyet duygu dolu anlar yaşadı. Okuldaki öğrenciler Akhisar heyetini "Recep Tayyip Erdoğan" sloganıyla karşıladı.

"Türkiye orada ne kadar güçlüyse, bizler de burada çok daha rahatız"

Türkiye’nin güçlü bir devlet olması ve bölgede ismini sıkça duyurması neticesinde Balkanlarda daha rahat yaşadıklarını ifade eden Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Oktay Nuredin, "Okulumuz merkezidir. 1950 yılına kadar Rüştiye İlkokulu olarak geçiyormuş. Daha sonra ise Makedonya hükümetinin kararı ile Gostivar’ın halk kahramanı ismi verilmiş. 2007 yılında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan okulumuzu ziyaret etti. Başbakanın inisiyatifi ile okulun ismi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirildi. Türkiye’den gelen bir çok misafirler sizdeki bakış açısı ile buradaki Rumeli’deki Türklerin bakış açısı çok daha farklı. İsminin değiştirilmesinde dediğimiz gibi Recep Tayyip Erdoğan’ın katkısı çok büyüktür ve özellikle herkes bundan sonra Başbakan’a karşı hayranlığını daha da arttırmıştır. Daha sonra 2016 yılında Belediyeler Birliği ve TİKA aracılığı ile okulumuz komple onarıldı. Çünkü ismine göre okulumuzun ismi Mustafa Kemal Atatürk olduğu için ismine layık bir okul değildi. Mekadonya hükümetinin Spor Bakanlığının 145 tane okula spor sahası projesi vardı. Biz o projeye 40 yıl hiç dahil olamadık. Bu proje sayesinde görüldüğü gibi kapalı spor salonuna sahip olduk ve inşaatı bitmek üzeredir. Yani her şeyde bir hayır vardır. Burada bizler özellikle okulumuzda birinci sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar eğitim görülmekte, Türkler Türkçe, Arnavutlar Arnavutça, Makedonlar Makedonca eğitim görmektedir. Türkiye orada ne kadar güçlüyse, bizler de burada çok daha rahatız. Eskiden Türkiye Cumhuriyeti güçlü değilken bizler burada çok sıkıntılar çekmeye başlamıştık" dedi.

"Bizlerin de doğrudan katkıları olmuştu okulumuza"

Makedonya’daki Mustafa Kemal Atatürk İlkokuluna kendilerinin de belediye olarak destek verdiğini belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Daha önce Türkiye Belediyeler Birliği ile yapılan destekte bizlerin de doğrudan katkıları olmuştu okulumuza. Gerek bizden önceki meclis üyeleri gerekse bu dönem meclis üyeleri zaten Balkanlardan bizim kardeşlerimizden bir istek geldiğimiz zaman bizim imkanlarımızı aşmamak kaydıyla sürekli olumlu oy birliği ile kararlar alıyoruz. Bundan sonra da bu inşallah böyle olacaktır" dedi.

Ziyaret sonunda Gostivar Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Oktay Nuredin, Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya üzerinde bir ayet yazılı çerçeve sunarken, Belediye Başkanı Salih Hızlı ise Okul Müdürü Nuredin’e Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan çini şiltini takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.