Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akhisar’dan Halep’e tonlarca zeytin ve zeytinyağı

Akhisar’da organize edilen ’Halep’te İnsanlık Ölmesin’ projesi kapsamında Akhisarlı çiftçi ve iş adamlarının destekleriyle toplanan 25 ton zeytin ve 21 ton zeytinyağı Akhisar’dan Halep’e doğru yola çıktı.Akhisar İlçe Müftülüğü...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akhisar’dan Halep’e tonlarca zeytin ve zeytinyağı

Akhisar’da organize edilen ’Halep’te İnsanlık Ölmesin’ projesi kapsamında Akhisarlı çiftçi ve iş adamlarının destekleriyle toplanan 25 ton zeytin ve 21 ton zeytinyağı Akhisar’dan Halep’e doğru yola çıktı.

Akhisar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesinin organize ettiği proje kapsamında Milli Egemenlik Meydanı’nda zeytin ve zeytinyağından oluşan 2 tır dualar eşliğinde yolcu edildi. Halep’e giden tırları uğurlama törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin de katıldı.

Türkiye’de sofralık zeytinin yüzde 70’inin yetiştiği ve 15 milyonun üzerindeki zeytin ağacının bulunduğu Akhisar’da zeytinciler bir araya gelerek Halep’e zeytin ve zeytinyağı yardımı sağladı. Saruhanlı İlçe Müftülüğünün de destek sağladığı Akhisar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesinin yardım kampanyası çerçevesinde 21 ton zeytinyağı ve 25 ton da zeytin toplanarak Halep’e gitmek üzere yola çıktı. Yardımların 24 Ocak Salı akşamı Halep’te olması bekleniyor.

Yeni Belediye Meydanında din görevlileri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, “Çanakkale Savaşı’nı bugün Suriyeli kardeşlerimiz yaşıyor. İnsan hakları savunucusu olan dernekler nerede? Bir balina için dünyayı ayağa kaldıran örgütler nerede? Akan kan Müslüman kanı olunca hepsi suspus. Amerika ve Batı ülkeleri güya İslam ülkelerine demokrasi getireceklerdi, insan hakları getireceklerdi. Bu bölgeleri öyle bir hale getirdiler ki insanlar diktatörleri arar hale geldiler. Bu yaşananlar gösterdi ki Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yok" dedi.

Suriye’de altı yıldır uluslararası yasaların hiçe sayılarak silahsız insanların üzerine bombalar yağdırıldığına dikkat çeken Müftü Eviş şunları söyledi:

"Halep için sessiz kalan tüm vicdan sahiplerine ’Halep için uykularımız kaçmalı’ diyorum. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye’ye herkes sırtını dönse, bizler millet olarak mazlumun yanında olacağız. Eğer Suriye konusunda dik durmazsak yarın sıra bize gelebilir. Bu itibarla kampanya kapsamında desteklerini esirgemeyen tüm Akhisar halkına, din görevlilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, yardımcı olan zeytin borsası başkanımıza ve tüm zeytin işletmelerine hassasiyet ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum."

Müftü Eviş’in konuşmasının ardından 25 ton zeytin, 21 ton zeytinyağı dualar eşliğinde Halep’e doğru uğurlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.