Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akhisar’daki Balıkesirlilerden ’Barana Gecesi’ne yoğun ilgi

Akhisar Balıkesirliler Derneği tarafından, UNESCO Dünya Kültür Mirası Temsili listesinde bulunan Dursunbeyli ilçesine özgü ve yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip “Barana Gecesi” Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet...

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akhisar’daki Balıkesirlilerden ’Barana Gecesi’ne yoğun ilgi

Akhisar Balıkesirliler Derneği tarafından, UNESCO Dünya Kültür Mirası Temsili listesinde bulunan Dursunbeyli ilçesine özgü ve yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip “Barana Gecesi” Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Salonu’nda düzenlendi.

Akhisar Balıkesirliler Derneği’nin ev sahipliği yaptığı gece renkli görüntülere sahne oldu. Gecede Dursunbey Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Barana Ekibi türküler söyleyerek, salona giriş yaparken yöreye ait çeşitli oyunlar sergilendi. Dursunbey Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Başkanı Halil Erkek tarafından ’Barana Gecesi’ hakkında katılımcılara bilgi verdi. Türk tarihinin kültür zenginliklerinden biri olan ’Barana Geceleri’nin asıl amacı eğitim, sosyal dayanışma ve yardımlaşma olduğuna dikkat çeken Erkek, "Birçok bilge insanların görüş ve fikirleri sıra gecelerinde öğrenilir. Küçük yaşında babasıyla sıra gecesine gelen bir çocuk toplum içerisinde nasıl davranması gerektiğini, gelenek ve görenekleri, konuşma adabını, müzik kültürünü ve makam geleneğini öğrenir. Bu sayede müzikteki ilk kulak eğitimi de alır. ’Barana Geceleri’ bu güzellikler ile asırlar süresince gelişir ve yeni nesillere bu kültür tüm güzellikleri ile aktarılırdı” dedi. Geceye TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Aİlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin ve Balıkesirli vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.