Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz Üniversitesinde ‘Barış Bildirgesi’ eylemi

Antalya’da bazı STK temsilcileri ve öğrenciler, Akdeniz Üniversitesinde (AÜ) görevinden ihraç edilen 8 akademisyen için eylem yaptı.’Barış İçin Akademisyenler’ bildirisine imza attığı için 8 akademisyenin görevinden ihraç edildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Üniversitesinde ‘Barış Bildirgesi’ eylemi
Antalya’da bazı STK temsilcileri ve öğrenciler, Akdeniz Üniversitesinde (AÜ) görevinden ihraç edilen 8 akademisyen için eylem yaptı.
’Barış İçin Akademisyenler’ bildirisine imza attığı için 8 akademisyenin görevinden ihraç edildiğini iddia ederek toplanan bir grup, Akdeniz Üniversitesi girişinde eylem yaptı. Eğitim-Sen, KESK üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup, slogan ve alkışlar eşliğinde akademisyenlere destek verdi.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup adına basın açıklaması yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Akdeniz Üniversitesinde Barış Bildirgesine imza atan 8 akademisyenin hükümet tarafından ihraç edildiğini öne sürdü.
Öztürk, "Barışın ve emeğin yanında olan akademisyenlerin mahkeme kararı olmaksızın kamu görevinden ihraç edilmesine devam edilmiştir. Geçtiğimiz hafta hatta dün ilimizde hukukla, çocuklarla, göçmenlerle, kadınlarla, yoksullarla ilgili çalışmalar yapan dernekler mühürlenmiş, kapatılmıştır" dedi.
Konuşmanın ardından görevinden alınan 8 akademisyenin evlerine uğurlayan grup, alkışlar eşliğinde üniversiteye giriş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.