Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda kalkışma sonrası yeni dönem başladı

Mersin’deki Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda kalkışma sonrası yeni dönem başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı iken, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde kendisini ‘sıkıyönetim bölge komutanı’ ilan eden Tuğamiral...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda kalkışma sonrası yeni dönem başladı
Mersin’deki Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda kalkışma sonrası yeni dönem başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı iken, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde kendisini ‘sıkıyönetim bölge komutanı’ ilan eden Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ın tutuklanmasının ardından boşalan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na Tuğamiral Kadir Yıldız atandı.
İskenderun Deniz Üs Komutanı iken Milli Savunma Bakanlığı’nın 1 Ağustos 2016 tarihli ve 2016/516 sayılı kararı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak atanan Tuğamiral Kadir Yıldız, yeni görevine başlaması dolayısıyla Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.
Sahil Valilik Makamı’nda gerçekleşen ziyarette, Tuğamiral Yıldız, Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra Valilik makamına geçen Vali Çakacak ve Tuğamiral Yıldız, bir süre sohbet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çakacak, dünyanın sayılı orduları arasında önemli yere sahip Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemini vurguladığı konuşmasında, “Türk ordusunun 2 bin 200 yıllık geçmişinden gelen birikim ve tecrübeyi en modern imkanlarla birleştirerek dünya çapında iyi bir şekilde tanınan şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, devletimizin ve milletimizin gözbebeği, geleceğimizin de teminatıdır” dedi.
Çakacak, bir önceki görev yeri olan İskenderun’da yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla tanınan Tuğamiral Yıldız’a yeni görevinde başarılar diledi.
FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz akşamı gerçekleştirdiği darbe girişiminde, kendisini ‘sıkıyönetim bölge komutanı’ ilan eden ve kent yöneticilerinin gözaltına alınmaları konusunda talimatlarda bulunan Nejat Atilla Demirhan, 16 Temmuz sabahı Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer tarafından ikna edilerek Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmiş ve kelepçelenerek gözaltına alınmıştı. Demirhan, 20 Temmuz’da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.