Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz anemisi hastası Melek’in tek umudu kardeş iliği

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Sürer çiftinin Akdeniz anemisi hastası 9 yaşındaki kızları Melek, 7 yaşındaki kardeşi Ahmet Emir’den yapılacak ilik nakli ile sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.Reyhanlı’da kiralık bir evde...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Sürer çiftinin Akdeniz anemisi hastası 9 yaşındaki kızları Melek, 7 yaşındaki kardeşi Ahmet Emir’den yapılacak ilik nakli ile sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.
Reyhanlı’da kiralık bir evde eşi Hamit Sürer (43), çocukları Melek (9), Ahmet Emir (7) ve 4 yaşındaki Bünyamin ile yaşamlarını sürdüren Emine Sürer (33,) kızı Melek’in 6 aylıkken rahatsızlığı nedeniyle başvurdukları doktordan Akdeniz anemisi rahatsızlığı olduğunu öğrendiklerini, yıllardır aradıkları ilik naklinin ise 7 yaşındaki kardeşi Ahmet Emir’den gerçekleşeceğini söyledi.
Melek’in sağlığına kavuşması için çok dua ettiklerini belirten anne Sürer, ilik naklinin Ankara Hacettepe Hastanesi’nde yapılacağını, ancak 2 ay boyunca hastanede yatması gerektiğini belirterek, “4 ay boyunca da terapi görecek. Bundan sonra bizim için daha önemli günler başlayacak. Kızımın tamamen sağlıklı ve hijyenik ortamda bulunması gerekiyor. Ekonomik sıkıntımız nedeniyle bu önemli günleri nasıl aşacağımızı bilemiyoruz. Bir anne olarak hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
Sabit bir işi olmadığını söyleyen babası Hamit Sürer ise, ilik nakli sırasında ve sonrasında ekonomik desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, evinde kullandığı bir çok eşyasını satarak bugünlere kadar geldiğini, artık ekonomik gücü olmadığını söyledi.
Melek ise kardeşinin vereceği ilik nakli ile sağlığına kavuşacağı günleri sabırsızlıkla beklediğini söyleyerek, "Çok mutluyum ve umutluyum. Sadece kanımdaki demir değerinin 1600’lere düşmesi gerekiyor. Bunun için verilen İnfüzyon cihazı kullanıyorum. Okulda arkadaşlarım bana çarptığında canım acıyor. Bir an önce ilik naklinin gerçekleşmesini ve sağlığıma kavuşmak ve bu kullandığım cihazdan kurtulmak istiyorum”
Bu arada kardeşi Ahmet’te ablasının iyileşeceği günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.