Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdağmadeni’nde sütler toplanacak

Akdağmadeni Süt Birliği tarafından üreticiye destek olmak amacıyla alınan iki adet süt toplama aracı sayesinde ilçe merkezi ve köylerindeki sütler toplanacak.Akdağmadeni Süt Birliği’nin üreticiye yönelik çalışmalarının devam ettiğini...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdağmadeni’nde sütler toplanacak

Akdağmadeni Süt Birliği tarafından üreticiye destek olmak amacıyla alınan iki adet süt toplama aracı sayesinde ilçe merkezi ve köylerindeki sütler toplanacak.

Akdağmadeni Süt Birliği’nin üreticiye yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Akdağmadeni Süt Birliği Başkanı Eyyüp Elmalı iki adet süt toplama aracı satın aldıklarını ve sanayi sitesinde süt toplama merkezi kurduklarını söyledi. Elmalı,"Süt merkezine on tonluk soğuk hava deposu yerleştirdik. 2018 yılı içerisinde sütlerimizi köylerimizden ve beldelerimizden toplayacağız" dedi.

Amaçlarının çiftçinin süt üretimini artırmak olduğunu belirten Elmalı,"Bu sistemle çiftçimizin sütleri araçlarla köylerden alınacak ve ödemeleri de zamanında yapılacak. Çiftçimiz süt konusunda mağdur edilmeyecek ve sütü pazarlanacak. Çiftçi üretecek ve köyünde kalacak köylerimiz göç vermeyecek. Bu amaç doğrultusunda hem çiftçi rahat edecek hem de üretim artacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.