Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akar’dan, Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sarf ettiği sözlerin kadınları aşağılayan, çirkin ve edepten uzak ifadeler olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili sarf ettiği sözlerin kadınları aşağılayan, çirkin ve edepten uzak ifadeler olduğunu belirtti.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri ve “Sur ihya planı” ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlediği toplantıda konuşan Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Sur’a yaptığı ziyarette, aylardır halkın sorduğu sorulara net, doyurucu, somut yanıtlar verdiğini belirtti. Davutoğlu’nun halkın zihninde hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde gerçekçi bir ihya ve inşa planını halka açıkladığını anlatan Akar, “Halkın bu programa inancı büyüktür. Başbakanımızın ziyaretinden sonra kamuoyunda yaptığımız araştırmalar şunu gösteriyor, halk bu hükümetin programına inanç duyuyor. Doğrusu yakın zamanda somut neticeleri hep beraber göreceğiz. Biz AK Parti olarak seçim zamanında ne dediysek hepsini yerine getirdik. Şimdi de Diyarbakır halkına Başbakanımız hangi sözü verdiyse o sözler makul bir sürede yerine getirilecektir. Bütün Diyarbakır halkının özlemi olan o Diyarbakır fotoğrafını hep beraber gerçekleştireceğiz. Biz yıllardan beridir Diyarbakır halkı olarak Sur içini çarpık kentleşmeden, çok katlı binadan gecekondudan arındırılması gerektiğini söylüyorduk. İşte şimdi önümüzde böyle bir fırsat var. Hükümetimiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Mali ayağı şu an hazırlanmakta. Başbakanımızın açıkladığı o eylem planlaması hiçbir masraftan kaçınmadan gerçekleştirilecektir. Hepimizin özlemi de budur. 6 bin yıllık antik kentimiz o manevi değerleriyle yeniden ayağa kaldırılacaktır. Yüksekova, Silopi, Nusaybin gibi yerlerde de halkın yanında olacağız. Yıkan ele karşı yapan el olacağız. Yapan el her zaman yıkan elden üstündür. Kim bu halkın yanındadır kim bu halkın huzurunu kaçırıyor. Bu net bir şekilde anlaşılmıştır. AK Parti hükümeti olarak yıkıcı grupların yapmış olduğu tahribatı biz onaracağız. Halkımızı kucaklayacağız, anında olacağız” dedi.
"NEFRET SÖYLEMLERİNE KARŞI ‘KARDEŞLİK’ DİYORUZ"
3 ayların rahmet ve bereket ayları olduğunu ifade eden Akar, şu ifadelerde bulundu:
“İnsanların barış, huzur, kardeşlik özlemi duyduğu günlerde bir siyasi parti genel başkanı Kılıçdaroğlu kalkıp kadınları aşağılayan, bir kadın bakanımızın şahsında kadınları aşağılayan çirkin ve edepten uzak ifadeler dile getirebilmektedir. Biz bu anlayışlara karşı, yıkıcı, yakıcı anlayışlara karşı, nefret söylemlerine karşı biz kardeşlik diyoruz, huzur diyoruz, barış diyoruz, esenlik diyoruz. Bu üç aylar rahmet bereket mağfiret ayları olacaktır. Kucaklaşma ayları olacaktır. Küskünlüklerin, kavgaların bittiği aylar olacaktır. Kin, nefret ve düşmanlığı artık geriye atalım Diyarbakır ve bölge halkı olarak bu ülkenin 80 milyon insanı olarak el ele vererek huzuru ve kardeşliği gerçekleştirelim. Halk ile kucaklaşarak bu üç ayları da ve bütün bir zamanı da beraber geçireceğiz. Son olarak Diyarbakır halkına şunu söylüyorum. Her kıştan sonra bir bahar olduğu gibi, her geceden sonra bir sabah olduğu gibi artık bizim üzüntülü günlerimiz, kaygılı günlerimiz geride kalmıştır. Yeni şafak doğmaktadır. Bu AK Parti’nin hizmet kervanının yola çıktığı şafaktır ve bu Diyarbakır’ın artık barış şarkılarını okuduğu ve camilerden ezanların yükseldiği bir yeni dönem bir yeni kucaklaşma, bir yeni helalleşme, bir yeni kardeşlik ahdinin olduğu yeni bir döneme giriyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.