Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademisyenler Vatan Caddesi’nde darbe girişimini protesto etti

İstanbul Üniversitesi ve Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen demokrasi yürüyüşüne cübbeleriyle katılan İstanbul’daki üniversitelerin rektörleri ve çok sayıda akademisyen darbe girişimini protesto etti.Akademisyenler darbe girişimini...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Üniversitesi ve Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen demokrasi yürüyüşüne cübbeleriyle katılan İstanbul’daki üniversitelerin rektörleri ve çok sayıda akademisyen darbe girişimini protesto etti.
Akademisyenler darbe girişimini kınamak için Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek cübbeleriyle Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. Yürüyüşe Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaş destek verdi.
“Kanlı kalkışmayı lanetliyoruz”
Akademisyenler adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdülkadir Emeksiz, şunları kaydetti:
“Ülkenin demokratik yapısı, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesi hedef alınmıştır.Ülke yönetimini gayrı meşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla başlatılan bu kanlı kalkışma, yine milletin bizzat kendisi tarafından bastırılmış ve akamete uğratılmıştır. Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli unsurları ve tüm milletimiz dirayetle bu kalkışmayı kısa zamanda durdurmuş ülkeyi bir uçurumun kenarından döndürmüştür. Biz Türkiye’nin yüksek öğretim sistemini oluşturan, üniversitelerimizin yöneticileri, öğretim elemanları ve çalışanları olarak millet iradesine ve Türkiye’nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu kanlı kalkışmayı lanetliyoruz. Milletimizle el ele darbeye karşı nöbet tutmaya devam edeceğiz. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz".
“Müslüman ülkelere örnek bir direniş oldu”
Darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “15 Temmuz başta şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, milli iradeye kast edenlere karşı sergilediği tutum, ardından da milletimizin buna verdiği destek artık vesayet sisteminin kabul edilemeyeceğinin ıspatı olan bu direnişi sergiledi. Ben sadece bizim ülkemiz için değil diğer bütün dünya ülkelerine özellikle Müslüman ülkelere demokrasi adına milletin iradesinin nasıl sahip çıkılabileceğinin örneği olabileceği adına demokrasi tarihine geçecek bir direniş gösterildi” dedi.
“Akademisyenler darbeye karşı milletin yanında yer aldı”
“Bu vatan hainleri hiç ön göremedikleri bu direniş karşısında yenildiler” diyen Demir, “Demokrasi adına 15 temmuzu hem kara bir gün hem de zafer olarak değerlendirebiliriz. Şehitlerimiz var milletimizin başı sağolsun. Hala yaralılarımız var onlara da acil şifalar diliyoruz. Akademisyenler söz konusu olunca daha önce pankartlarla orduyu darbeye davet eden akademisyenlerden şuanda gördüğümüz gibi milletiyle darbeye karşı duran akademisyenlere evrildi Türkiye bu da bizim için büyük bir kazanç diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.