Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’nin 15. kuruluş yılına özel fıstıklı baklava hazırlandı

AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı partinin kuruluş yıldönümü pasta kesilerek kutlandı. Güne özel baklava hazırlanırken, 15 Temmuz’da doğan bir bebeğe çeyrek altın takıldı.AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından parti binasında...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı partinin kuruluş yıldönümü pasta kesilerek kutlandı. Güne özel baklava hazırlanırken, 15 Temmuz’da doğan bir bebeğe çeyrek altın takıldı.
AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından parti binasında gerçekleşen programla 15. kuruluş yıldönümü kutlandı. Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şehitlerin anısına dua edildi. AK Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen kutlamaya, İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şahinbey, Şehitkamil ilçe teşkilatları, İl yönetimi ve kadın kolları teşkilatı yöneticileri katıldı. Duaların ardından konuşan AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti’nin kurucusunun bizatihi bu milletin kendisi olduğunu belirterek, “AK Parti kadroları samimi niyetlerle bu aziz millete hizmet edebilmek ve Hakk’ın rızasını kazanabilmek gayesiyle yola koyulmuşlardır” dedi.
Konuşmasında, milletin son dönemde AK Parti önderliğinde tarihe geçecek kalkınma cesaretini gösterdiğini vurgulayan Özkeçeci, “AK Parti, kökleri bin yılı aşkın bir hareketin, bir büyük yürüyüşün son 15 yıldaki adıdır. Özüne döndüğünde neler başarabileceğini tarihte belli aralıklarla göstermiş olan bu necip millet, son dönemde de AK Parti öncülüğünde tarihe geçecek kalkınma, bütünleşme ve sorunlarıyla yüzleşerek çözme cesaretini göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Özkeçeci, “AK Parti 14 Ağustos 2001’de Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ‘Türkiye Sevdalıları’ umudun tükenmediğini göstermek için ‘Aydınlık Türkiye’ sloganıyla yola çıktı. 14 Ağustos 2001 Türkiye’de değişimin başladığı gündür. 14 yıl önce Türkiye’mizin hemen hemen her alanda yaşadığı temel sorunları geride bırakma kararlılığı ile kurulan AK Parti, bu süreçte; demokratikleşme, hukuk devleti ilkesinin pekişmesi, büyüme, sivilleşme ve özgürlükler anlamında ciddi reformlara imza atmıştır. Bu değişim ve dönüşümü yaşarken AK Parti karşılaştığı engelleri, milletin güçlü desteği sayesinde aşmayı başardı ve yoluna devam ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimize hizmet yolunda dimdik yürümeye devam edeceğiz. Bu anlamda geçen süre içinde partimizde görev yapan ve emeği geçen tüm teşkilatlarımıza ve bize gönülden destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Özkeçeci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplumda oluşan birlik, beraberlik, dayanışma ve Çanakkale ruhundan dünyaya önemli mesajlar verildiğini söyledi. Özkeçeci, “Bu kahramanlık destanını yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. O hain kalkışma sonrası bizim dosta düşmana verdiğimiz mesaj açık ve nettir. Sizler bu ülkede asla ve asla operasyon yapamayacaksınız. Ülkemizi bölemeyeceksiniz; kardeşi kardeşe düşman edemeyeceksiniz. Bizi düşman etmeye kalkıştılar, pişman oldular” ifadelerini kullandı.
“Gaziantep’te tek bir FETÖ’cü kalmayacak"
15 Temmuz akşamı Türk milletinin, ‘yeter söz milletindir’ dediğini belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, FETÖ terör örgütüne mensup her teröristten tek tek hesap sorulacağını ifade etti. Özkeçeci, “Darbelere karşı geçmiş tecrübeleri edinen bu millet işte bu defa; vatanına nasıl sahip çıkılır, milletine nasıl sahip çıkılır, seçtiği Cumhurbaşkanına nasıl sahip çıkılır gösterdi. Öyle bir lider düşünün ki, öyle bir devlet başkanı düşünün ki bundan sadece ve sadece 15 yıl önce kimsesizlerin kimsesi olarak, dünya mazlumlarının ümidi olarak, İslam dünyasının lideri olarak tek başına yola çıktığında neler yapmadılar. Gezi olaylarının nasıl olduğunu 15 Temmuzda görmüş olduk, Mekânı Cennet olsun Muhsin Yazıcıoğlu’nun başına neler geldiğini ve kimlerin getirdiğini 15 Temmuz’da görmüş olduk. Bu millet geçmişte ülkenin Başbakanı asılırken sahip çıkamadı. Bir referandum yaptılar ve ülkenin Başbakanını astılar. O gün Başbakanını savunamayan o millet 15 yıldır şunu söylüyor; Cumhurbaşkanımızı size yedirtmeyiz! Biz yedirtmeyiz dedikçe bizim şaka yaptığımızı zannettiler bu alçaklar. Ama 15 Temmuz gecesi şaka yapmadığımız gördüler. Milletimiz yeter artık söz milletindir diye kendisi söyledi. Bugün geldiğimiz noktada, bundan sonra hiç kimse darbe sözcüğünü ağzına alamayacak. İçimizde olup da halen o hainliği düşünenler, ilk gün akşam da söylediğim gibi şunu tüm samimiyetimle ifade ediyorum ki; şahsım adına, iktidar partisinin İl Başkanı olarak söz veriyorum; canıma da mal olsa Gaziantep’te bir tek FETÖ’cü kalmayacak. Tehdit edecekler, sabrımızı zorlayacaklar ama bu millet sabrı zorlandıkça küllerinden yeniden doğacak” dedi.
“Şehitlerimize rahmet diliyorum”
Özkeçeci, sadece FETÖ terör örgütü diye odaklanılırsa hata yapılacağını belirterek, “Bugün Hakkari’de, Cizre’de ve Diyarbakır’da Türkiye’nin her vilayetinden şehitlerimiz var. Öncelikle 15 Temmuz’dan bugüne kadar şehit olmuş ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İlk gece evden ben ve sizler sokaklara çıktığımızda, şehit olmak için yola çıktık. Ama o gece şehit olanları ben kıskandım. Allah’ım şahittir ki ben o şehitleri kıskandım. Onlar Peygamber efendimize komşu oldular. Keşke bizler de olsaydık. Keşke o 240 şehidin içinde bizler de olsaydık” şeklinde konuştu.
"Teşekkürler Gaziantep"
Özkeçeci, "27 gündür devam eden milli irade mitinglerimize Başkomutanımızın Külliye’de yaptığı konuşmayla virgül koyduk. "Biz, Araban’ı, İslahiye’yi, Karkamış’ı, Nizip’i, Nurdağı, Oğuzeli Şahinbey’i, Şehitkamil’i ile birlikte Türkiye’yiz. Anadolu’nun kadim şehri ?Gaziantep? Milli İradenin ve Reis’ imizin yanında ilk andan beri nöbette meydanları doldurarak İstiklaline ve istikbaline sahip çıkarak kutlu nöbeti tutan aziz Gaziantepli hemşerilerime ve kahraman milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, birliğimizi daim etsin. 79 milyonun dirliğini kardeşliğini bozmasın. Allah hainlere fırsat vermesin” diye konuşmasını sürdürdü.
“Halkın sesi olmuştur"
Özkeçeci, “Son zamanlarda yaşanan terör faaliyetleriyle bu milletin dağılacağını, aciz duruma düşeceğini zanneden zavallılar tarihimizden ve yapabileceklerimizden habersizlerdir. Sabrın en derinini gösteren aziz milletimiz, sabrı tükendiğinde de mücadelenin en çetinini gösterir. Ak Parti işte bu hissiyatla ülkemizi yönetmiş, kurulduğu günden bu güne halkın sesi olmuştur. Milletimizin hissiyatını taşıdığı için girdiği ilk seçimden son seçime kadar hep en önde olmuştur. Değerli hemşerilerim, Ak Partimizin kuruluşunun 15. yılının ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını, vatanımızın birliği, beraberliği, refahının arttığı ve içimizden binlerce Ömer Halisdemir’lerin çıkması dileğiyle, nice 15 yıllara kavuşmayı diliyorum” diye konuştu.
15 Temmuz bebeğine çeyrek altın
AK Parti’nin kurulduğu 15 Temmuz’da doğan Muharrem Emirhan Şener Yıldırım isimli bebekte programa getirildi. AK Parti Şehitkamil İlçe Teşkilatı Sosyal İşler Sorumlusu Emine Şener’in bir günlük bebeği, aynı gün sabah dünyaya gelen bebeğe, kutlama programına katılan Gaziantep Büyükşehir belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci tarafından çeyrek altın hediye edildi.
AK Parti’ye özel fıstıklı baklava
Pasta kesildikten sonra Şahinbey ilçe Başkan Yardımcısı olan ve baklava ustası Hayri Turan, tarafından AK Partinin 15. kuruluş yıldönümü için yapılan fıstıklı baklava getirildi. Üzerinde ampul simgesi olan ve “15. Yıl AK Parti” yazan baklava tepsisi, katılımcıların yoğun ilgisini gördü. Günün anısına sık sık hatıra fotoğrafı çektiren partililere pasta ve baklava ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.