Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinden ortak darbe girişimi bildirisi

Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AK Partili ve CHP’li üyeler, darbe girişimine karşı ortak bir bildiriye imza atarak, meclis sonrası okudu.Küçükçekmece Belediyesi’nde grubu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AK Partili ve CHP’li üyeler, darbe girişimine karşı ortak bir bildiriye imza atarak, meclis sonrası okudu.
Küçükçekmece Belediyesi’nde grubu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti üyeleri darbe girişime karşı olarak ortak bildirilerini açıkladı. Bildiriyi, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, belediye meclisinde okudu.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mecliste bir konuşma yapan Başkan Karadeniz, kişisel düşüncelerine yer verdiği konuşmasında darbe girişiminden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Türkiye Cumhuriyeti olarak muhtıralar ile darbelerle dolu tarihimize bir yenisini daha eklenmesinin utancı ve hüznü içindeyim. Tek tesellim bu girişimin aziz milletimiz ve milli iradeye gönül vermiş güvenlik güçlerimiz ile demokrasi tarihimizde şimdiden yerini alan eşsiz bir direniş ile bertaraf edilmesidir. Darbelerin birbiri ile kıyaslanması kadar çok talihsizlik ile karşılaşan milletimiz ilk defa milletine kurşun çıkan, tankları üzerine süren, üzerinden geçen, büyük millet meclisini bombalayan, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ölü olarak ele geçirilmesinde daha fazla memnuniyet duyacak bir ihanet ve alçaklık ile karşılaşmıştır. Yine bir başka talihsizliğim de sayıları azalmış olsa da bu alçak girişimi ellerini ovuşturarak seyredenlerin olmasıdır. Bu anlayış aziz milletimiz tarafından lanetlenmektedir” dedi.
Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin ortak bildirisi de yine Başkan Karadeniz tarafından okundu. Milli birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı bildiride, “Bizler Küçükçekmece Belediyesi meclis üyeleri olarak, milli iradeye, devletimize ve TBMM’ye yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemizin, birliği beraberliği ve bütünlüğü hedef alan bu darbe girişimi demokrasi tarihimize bir kara leke olarak girmiştir. Kahraman milletimiz birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini göstererek ülkemize yapılan bu girişimi başarı ile engellemiş ve tüm dünyaya eşsiz bir vatanseverlik örneği göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve anayasal kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletimizi her türlü övgü ve takdiri ziyadesi ile hak etmektedir. O gece Türk milletinin devletine anayasal kurumlarına ve milli iradeye verdiği tek tarih boyunca unutulmayacaktır. TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partiler gibi Küçükçekmece Belediye Meclisi de darbeye girişimine ortak bir tavır ortak bir dille durmaktadır. Küçükçekmece halkının temsilcisi olan bizler, milli iradenin yanındayız milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz. Milletimiz müsterih olsun bu şanlı direniş sırasında demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkarken gözünü kırpmadan canlarını feda eden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.