Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Serdar’dan Gündem Değerlendirmesi

Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynandığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, özellikle DAEŞ, PKK, DHKP-C üzerinden vekalet savaşları yürütülmeye çalışıldığını, milletin de...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynandığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, özellikle DAEŞ, PKK, DHKP-C üzerinden vekalet savaşları yürütülmeye çalışıldığını, milletin de bu oyunun farkında olduğunu ve iktidar olarak kendilerinin de milletten aldığı güç ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar Elazığ’da gündemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini ama bu günleri aşacaklarını anlatan Milletvekili Serdar, “Terörle mücadele nerede biterse 64. hükümet olarak sonuna kadar gideceğiz. Bu ülkede milletin kardeşliğine, birliğine, dirliğine, gelişmesine, huzuruna ve refahına kast etmiş anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Çanakkale’nin ve Kut’ül Amare ruhunun, milli birlik, kardeşlik ve vatan müdafaası olduğunu belirten Serdar, “Belki bugün benzer süreçlerden geçiyoruz. Ülkemizde ve özellikle Orta Doğu coğrafyasında Sykes-Picot anlaşmasıyla parselleyen küresel aktörler bugün sosyolojiyi, etnik yapıyı, dini ve mezhebi yapıyı ihmal ettikleri için sadece geriye egemenlerini bırakıp gittiler. Ama çatırdamaya başladı. Kalemle çizilmiş tarih haritaları yırtılmaya başlandı. Bu coğrafyada üzerinde kalem oynatılmayan bir tek müstakar ülke demokrasisiyle, bütünleşmiş bir millet ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Bu coğrafyada bütün Müslüman ve mazlum devletlerin umudu olan bir Türkiye vardır” diye konuştu.
“MİLLET OYUNUN FARKINDA”
Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynandığını ifade eden Serdar, şunları kaydetti:
“Özellikle DAEŞ, PKK, DHKP-C üzerinden burada vekalet savaşları yürütülmeye çalışılıyor. Bu millet bu oyunun farkındadır. İktidar olarak da bizde bu milletten aldığımız güç ve kararlılıkla bu mücadelenin devamından yanayız. Allah’ın izniyle bunlar aşılacak. Ama belki bu arada içimiz dağlanacak ve yanacak. Vatan savunması, birlik ve beraberlik başka türlü sağlanmıyor. Bunun yansımaları zaman zaman mecliste de karşımıza çıkıyor. Orada da ortaya koyduğumuz tablo milletten aldığımız iradeyi, kuvveti milletin bize emanet etmiş olduğu yetkiyi hiçbir ele teslim etmeyiz. Ta ki millete teslim edinceye kadar. Bu açıdan bu dönemler milletin dualarına, birlik beraberliğine çok fazla ihtiyacımız var. Bin yıllık tarihi gelenek içerisinde Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle biz bir millet olarak yürümüşüz. Aramızdaki ihtilaflar bizim için ayırıcı unsur olmamış. Aynı vatan ve bayrak altında aynı istiklal mücadelesini vermişiz. Bugünler geçecek. Bugün Türkiye üzerinde oynanan oyunların temelinde de Sykes-Picot anlaşmasının yeni versiyonunu ortaya koyma vardır. Dolayısıyla buna uyanık olmak lazımdır. Biz bunları Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle aşacağız.”
“YENİ ANAYASANIN YAZIM SÜRECİNE BAŞLANDI”
AK Parti olarak iktidar süreçleri boyunca vesayet odaklarıyla mücadele ettiklerini belirten Serdar, şu ifadelerde bulundu:
“Vesayetin tavsiye edilmesi için millet iradesinin emin ellerde sivil siyasette olması için mücadele ettik ve sonuçları aldık. Ama bu sonuçların tahkim edileceği bir anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu bizim 64. hükümetin eylem planında vardı. Biz bunun gereği için mecliste uzlaşma komisyonu kurduk. Ancak uzlaşma komisyonu da usul tartışmalarından dağılmak durumdan kaldık. Özellikle CHP’nin klasik zihniyetiyle bu yürümez oldu. Ama topluma sunduğumuz bu yeni anayasanın çalışmaları ve ana çerçevesi oluşturuldu. Yazım süreçlerine de başlandı. İnşallah milletimizin beklediği, Türkiye’de sistem krizini de çözecek olan, başkanlık sistemiyle sistemin ana direklerinin oturacağı bir yapı bu milletin önüne gelecektir.”
“DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM”
Dokunulmazlık konusunu sivil siyasetin güvencesi olarak hep savunduklarını dile getiren Serdar, şunları söyledi:
“Ancak dokunulmazlık hiçbir zaman insanlara suç işleme özgürlüğü vermez. Dokunulmazlık zırhına bürünerek Türkiye’de verilen bu mücadele gölgelenemez. Dokunulmazlık zırhına bürünerek suç örgütleriyle iş birliği yapılamaz. Bu milletin kanına dokunulacak duruma geldi. Dolayısıyla uzun süredir CHP’nin de istismar ederek ‘Dokunulmazlıkları bütün kaldıralım. Dokunulmazlıklar sadece kürsüyle kalsın’ tezini milletimizle istişareler neticesinde madem öyle herkes yargının önünde hesap versin. Tek tek dosyalar geleceğine anayasa 83. Maddede geçici bir madde ilavesiyle toplanalım bizde dahil dokunulmazlıklarımızı kaldıralım. Herkes gitsin yargıda hesabını versin. Biz bunu söylediğimizde büyük oyun bozuldu. Zaten HDP başta ret vereceğini söyledi. Ama ana muhalefet partisi samimiyetsizliğini milletvekilleriyle ortaya koydu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.