Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Mimarlardan ‘Sur Eylem Planı’ Değerlendirmesi

AK Parti’nin Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Sur Eylem Planı”nın sadece Diyarbakır için değil, Türkiye için çok değerli olduğunu belirtti. Eski AK Parti Diyarbakır...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’nin Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Sur Eylem Planı”nın sadece Diyarbakır için değil, Türkiye için çok değerli olduğunu belirtti. Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise, eylem planıyla Sur’un yaralarının tek tek sarılacağını ifade etti.
AK Parti’nin mimar kadınları, dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Diyarbakır’da açıkladığı “Sur Eylem Planı” ile ilgili İHA’ya değerlendirmelerde bulundu. Mimar da olan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Suriçi ile ilgili herkesin zihninde çok güzel proje ve çalışmaların olduğunu belirterek, “Biz bunları birleştirdik. Aslında Suriçi ile ilgili yapılan çalışmalar bugünün çalışmaları değil, çok daha öncesine dayanan çalışmalar, başlatılmış çalışmalardır. Suriçi projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde çok önem verdiği bir projedir. Bugünlerde yaşanan terör olaylarıyla birlikte terörün Suriçi’nde yaşattığı yıkımın acilen telafi edilmesi noktasında bütün bu çalışmalar hem koordineli hem de hızlı bir şekilde artarak devam etmekte” dedi.
Bu konuda gelinen noktayı anlatmak, buradaki bütün katılımcıların, sivil toplum örgütlerinin, odaların, ticaretinin farklı alanlarındaki temsilcilerinin konu ile ilgili önerilerini, taleplerini almak noktasında bir toplantı düzenlendiğini aktaran Karaaslan, “Bu Diyarbakır için, bölge için ve aynı zamanda ülkemiz için çok önemli bir proje. Çok boyutlu çalışmalar yapılacak. Bunun sosyal boyutu çok önemli. Aynı zamanda bu fiziki yapıyı bir dünya mirası olduğu için çok önemsiyoruz” diye konuştu.
“ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIMIZIN TERÖR BELASINDAN KURTULMASIDIR”
24. dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bakan olarak göreve başlar başlamaz işe Sur içiyle başlamasının kendileri için çok değerli olduğunu vurguladı. Beyaz, şunları kaydetti:
“Sayın Bakan, bugün de toplantısına başlarken dedi ki, ‘Bu aslında son toplantımız olsun bundan sonra icraatlarımıza devam edelim.’ Bu zaten AK Parti hükümetlerinin kurulduğundan beri düsturudur. Bu şekilde devam eder. Diyarbakır Suriçi’nin bugün yaşanan terör olaylarından dolayı geldiği nokta bizim için sıkıntılı ve üzücü. Bütün Diyarbakır sevdalıları aynı şekilde düşünüyor. Ben de hem bir mimar hem de bir Diyarbakır sevdalısı olarak milletvekili olduğum dönemde de bu konuyla Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanken verdiği talimatlarla ilgilendim. Geldiğimiz süreçte de AK Parti’nin bütün dinamikleri olarak biz bu işi yürüteceğiz. Önemli olan burada halkımızın rahatı ve mutluluğudur. Biz bugün toplantıya AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ile birlikte katıldık. Ben zaten genel merkezde onun yardımcılığı görevini yürütüyorum. Önce İçkale’de mimar ve sanat tarihi hocalarımızla bir toplantı yaptık. O da çok verimli oldu. Daha sonra burada Bakan beyin açıklamaları çok değerliydi. Kurşunlu Cami çok önemli, insanlarımız kendi evlerine ne olduğuna bakmadan Kurşunlu Cami’ne koşup ağladı. Bu çok önemli bir olaydır. Bu yaraların hepsini tek tek saracağız ama önemli olan da Diyarbakır’ın terör belasından kurtulmasıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.