Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Başkandan Ayşen Gruda’ya Tepki

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, “Ayşen Gruda’yı halk iradesine ve liderlerimize yöneltmiş olduğu bu saygısızlıktan ötürü kınıyor, kendisini başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Tokatlı hemşehrilerimizden...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, “Ayşen Gruda’yı halk iradesine ve liderlerimize yöneltmiş olduğu bu saygısızlıktan ötürü kınıyor, kendisini başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Tokatlı hemşehrilerimizden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.
Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda, hafta sonu Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen “Deli Kadın Ayşen Gruda” isimli gösterisini sahneledi. AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, tiyatro gösterisini izledikten kısa bir süre sonra salonu terk etti. Konuyla ilgili olarak parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, eleştiriye ve önerilere her zaman açık olduklarını ancak iftira, hakaret ve yalan söz konusu olduğunda kimden gelirse gelsin karşısında duracaklarını kaydetti. AK Parti hükümetinin sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğunu dile getiren Polat, “Tüm bunlara rağmen Ayşen Gruda hanımın güldürü programını yapacağı 26 Haziran Kültür Sarayı Salonu’na girdiği anda duvarda asılı olan Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın resimlerini kast ederek ’Ben Tayyip Erdoğan’ın ve Ahmet Davutoğlu’nun resimlerinin olduğu sahneye çıkmam. O resimler indirilsin’ şeklindeki talebi, sanata verdiğimiz öneme hakaretten de öte, halkın seçtiği liderlere, dolayısıyla halkın iradesine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Talebinin salon görevlilerince yerine getirilmemesi üzerine sizlerle de paylaştığımız bu resimde görüleceği üzere Gruda’nın ekip arkadaşları tarafından resimlerin üzeri reklam afişleriyle çirkin bir şekilde kapatılmıştır. Araya giren uzlaştırmacıların ısrarıyla bu afişler sökülmüş ve sahneye çıkılmışsa da, Gruda daha oyunun ilk dakikasından itibaren Cumhurbaşkanımıza ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza karşı başlatılan kasıtlı bir spekülasyon üzerinden hakaretler etmiştir ve bizden sonra da benzer hakaretlerine devam ettiğini daha sonradan öğrenmiş bulunuyoruz. Önceden kendisinin muhalif tutumunu ve tarafını çok iyi bildiğimiz halde kendisine hoşgörü göstererek ve sanata olan saygımızdan dolayı bahsi geçen gösteriye gitmemize rağmen sahnedeki bu çirkinliğe daha fazla dayanamadık. Daha ilk dakikalarda işte bu yüzden salonu terk ederek tepkimizi demokratik yollardan gösterdik. Zaten biz çıktıktan sonra da seyircilerin kendisini söz alarak kınadıklarını ve siyaset yapmaması konusunda yaptıkları uyarılara rağmen tutumunu değiştirmeyen bu hanıma tepki verdiklerini öğrendik. Bu duyarlılıklarından ötürü Tokatlı hemşehrilerimize bu arada sizlerin vasıtasıyla teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
POLAT, AYŞEN GRUDA’YI ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ
Polat, son zamanlarda bazı kesimlerin kendi dinamikleri üzerinden yapamadıkları muhalefeti, sanatı ve sanatçıyı kullanarak yapmaya çalıştığını ileri sürerek, ”İktidarımıza ve başta Cumhurbaşkanımıza olmak üzere siyasilerimize öfke ve kin kusmak suretiyle sanat kisvesi altında yaptırmaya çalıştıkları muhakkaktır. Bu zihniyetin amacı sanat yapmak değil, maalesef sanatı alet ederek bu millet için kendisini adamış, az zamanda çok işler başarmış ve Türkiye’yi dünya ülkeleri sıralamasında hak ettiği yere taşıyan liderlerimiz aleyhinde haksız algı oluşturmaktır. Biz bu oyunların farkındayız. Eleştiriye ve önerilere her zaman açığız. Ancak iftira, hakaret ve yalan söz konusu olduğunda kimden gelirse gelsin karşısında duracağımız bilinmelidir. Tüm bu nedenlerle, ’sanatçı’ kisvesi altında barış dolu bir dünyaya daha fazla hizmet etmesini, sevgi ve hoşgörü gibi evrensel değerleri güçlendirmesini, milli ve kültürel zenginlikleri aşılayarak gelecek nesillere aktarmasını beklediğimiz Ayşen Gruda’yı halk iradesine ve liderlerimize yöneltmiş olduğu bu saygısızlıktan ötürü kınıyor, kendisini başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Tokatlı hemşehrilerimizden özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.