Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Başkan Vekilinden CHP’li Meclis Üyesine ’Kabir Suali’ Esprisi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci’nin toplantıda art arda sorular soran CHP’li belediye meclis üyesine yönelik yaptığı, "Kabir suali gibi soru sordun" esprisi salondakileri güldürdü.Gaziantep Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’li Başkan Vekilinden CHP’li Meclis Üyesine ’Kabir Suali’ Esprisi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci’nin toplantıda art arda sorular soran CHP’li belediye meclis üyesine yönelik yaptığı, "Kabir suali gibi soru sordun" esprisi salondakileri güldürdü.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Dönem Toplantısı’nın 1. birleşimi gerçekleştirildi. Yoklama ve bir önceki meclis tutanakların oylanması ile başlayan mecliste 70 gündem maddesi oylamaya sunuldu. 6 madde oy birliğiyle kabul edilirken, 5 bütçe ve tarife komisyonuna sevk edilmesi, bir madde hukuk komisyonuna, 58 madde ise imar komisyonuna oy birliği ile sevk edildi.
AVRUPA MUTFAK MİRASI AĞINA ÜYE OLACAK
Belediye Meclis toplantısında kabul edilen gündem arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin mutfak mirasının korunması amacıyla Avrupa Mutfak Mirası ağına üyeliğini öngören madde de vardı. Gaziantep mutfak mirasının korunması, geliştirilmesi ve pazarlanması aşamalarında sürdürülebilir projeler gerçekleştirmek için Avrupa’nın 43. bölgesinde 1440 üyesi bulunan Avrupa Mutfak Mirası Ağı belediye üye olurken, yıllık önlenmesi gereken aidatların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığının ilgili bütçesinden karşılanması konusu oy birliği ile kabul edildi.
200 MİLYON TL KREDİ İÇİN YETKİ
Oy birliği ile onaylanan maddeler arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e kamu ve özel bankalardan 200 milyon TL kredi kullanılması için yetki verilmesi hakkındaki madde kabul edildi. Maddeye göre, Gaziantep il sınırları içerisinde yapılacak olan yeni imar yollarının asfaltlanması ve mevcut yolların yenilenmesi, şehir içi trafik ulaşımının çağdaş standartlara ulaştırılabilmesi için İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü’nden 100 milyon TL proje finansmanı sağlanacak. Büyükşehir Belediye Kanunu ve 6360 sayılı kanun ile büyük belediyesinin görev alanına giren hizmetlerin hızlı, etkin ve verimli olarak yerine getirilebilmesi için 2016 mali yılı içerisinde olmak üzere kamu bankalarından yada özel bankalardan 200 milyon TL tutana kadar, azami 60 aya kadar vadeli olarak kredi kullanılması ve kredi işlemlerine ilişkin belgelerin imzalaması için Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilecek.
ŞEHİT MEZARLARI SAVUNMA BAKANLIĞI’NA DEVREDİLECEK
Görüşülen maddeler arasında ise askeri şehitlikler ve şehit asker mezarlarının tümü bakım, onarım, tamirat, tadilatların yapılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden Milli Savunma Bakanlığı devredilmesi konusu yer aldı. Askeri şehitlikler ve şehit asker mezarlarının tüm bakım, onarım, tamirat, tadilat, yeni mezar yapımı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile törenlere hazır hale getirilmesi için imzalanan protokol ile işletim ve kullanım hakkı 25 yıllığına Milli Savunma Bakanlığı İnşaat ve Emlak Bölge Başkanlığı’na devredildi.
2016 ÜCRETLERİ BELİRLENECEK
Meclis gündeminde umuma ait yerlerde ilan reklam amacıyla dağıtılan el ilanı ve broşüre ait tahsis ücretleri ile 1. Sınıf gayrisıhhi müesseseler, 2. Sınıf gayrisıhhi müessese ücretleri, 2016 yılı taksi durağı tarifeleri, belediye sınırları içerisinde her tür ölçekte imar planı değişikliği ve revizyonu teklifleri başvuru ve inceleme ücretlerine ilişkin tarifeler görüşülmek üzere bütçe ve tarife komisyonuna sevk edildi.
BİR SOKAĞA AHİ EVRAN, 3 SOKAĞA İSE ŞEHİTLERİN İSMİ VERİLECEK
Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Boyacı Mahallesi’ndeki uygun bir sokağa Ahi Evran, Nizip ilçesindeki Şehit Ömer Sadettin Bakır, Şahinbey ilçesinde uygun bir sokağa Şehit Cuma Akıl ve Nurdağı ilçesindeki uygun bir sokağa Şehit İbrahim Tıraş isimlerinin evlerinin bulunduğu sokağa verilmesi önerisi meclis gündeminde oylandı. Oy birliği ile madde imar komisyonuna sevk edildi.
GAZİANTEP ABD’NİN BROOKLYN ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLACAK
Görüşmelerin ardından 3 farklı gündem maddesi de meclis gündemine alınması için oylama yapıldı. Bunlardan biri de ABD’nin Brooklyn kenti ile Gaziantep’in kardeş şehir olabilmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi onaylandı. İki kentin kardeş şehir olabilmesi için görüşmelerin başlaması ve gerekli imza için yetki oy birliği ile Başkan Şahin’e verildi.
Önerilerin ardından söz alan CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, Almanya’nın sözde ’Ermeni Soykırımı’ tasarısının tüm Türk vatandaşlarını üzdüğünü belirterek, Diusburg bulvarının adının değişmesi önerisinde bulundu. Daha sonra ise belediyedeki danışman kadroları ve ücretleri ile ilgili birçok soruyu art arda sıralayan Sucu, konuşmasını sorularla bitirdi. Sucu, kürsüden inerken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Kabir suali gibi soru sordun" diyerek, espri yaptı. Yetkinşekerci’nin esprisi AK Partili üyeleri güldürürken, Sucu ise, “Belediye meclis üyelerinin görevi bu başkanım, yani” diye cevap verdi.
Belediye Meclisi Başkanı Osman Toprak ile CHP’li Mehmet Sucu, kısa konuşmalarında bugün bıçaklı saldırıya uğrayan gazeteci Murat Güreş’e geçmiş olsun dileğinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.