Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den teröristlerin hedefi olan havalimanına ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı üyeleri ile bazı STK temsilcileri, önceki gün terör örgütü mensuplarınca roketatarlı saldırı düzenlenen Diyarbakır Havalimanı’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.Terör...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı üyeleri ile bazı STK temsilcileri, önceki gün terör örgütü mensuplarınca roketatarlı saldırı düzenlenen Diyarbakır Havalimanı’nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
Terör örgütü PKK mensupları, geçtiğimiz cumartesi akşamı Diyarbakır Havalimanı’nda bulunan polis noktasına roketatarlı saldırı düzenlemiş, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı. Teröristlerin saldırısında Diyarbakır Havalimanı’nda maddi hasar meydana gelmişti. Olayın ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ile bazı STK temsilcileri, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Diyarbakır Havalimanı’nın VIP bölümünde yoğun hasar olduğu, kırılan camların Türk bayrakları ile örtüldüğü gözlendi.
"Diyarbakır’da da Türkiye’de de artık terör bitecektir, diyalog dönemi başlıyor"
Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, önceki gece Diyarbakır Havalimanı’na gerçekleşen terör saldırısını kınamak ve buradaki personele, güvenlik kuvvetlerine, halkıma geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak üzere buraya geldiklerini söyledi. Hükümetin çok büyük emek ile masraf ile yapmış olduğu bu havalimanının halkın hizmetinde olan bir müessese olduğunu belirten Akar, “Ne yazık ki terör örgütü geçen gece burayı da hedeflemiştir. Uzun bir süredir terör örgütü maalesef bölgemizdeki bütün yatırımları baltalamak yapılan hizmetlere saldırmak konusunda gayretler içerisindedir. Toplumu bir bütün olarak hedefleyen saldırılarla karşı karşıyayız. Bölgede biliyorsunuz son zamanlarda artan bir şekilde teröre ve terör örgütüne karşı, bütün terör örgütlerine karşı bir hassasiyet gelişmektedir. Bölge insanı eski bölge insanı değildir. Artık kendisinin ekmeğine işine huzuruna güvenliğine saldırıda bulunan herkese karşı, her türlü terör örgütüne karşı sesini yükseltmeye başlamıştır. Hem Diyarbakır’ın, hem bütün bölgenin ve Türkiye’nin gündeminden biz terör ve terör örgütlerini artık söküp atacağız. Buradan teröre ve terör örgütlerine, onların arkasındaki güçlere sesleniyoruz, siz Türkiye’nin belini yere getiremezsiniz Yenikapı ruhu diyoruz, yeni ruh diyoruz, bu ruh Diyarbakır’a da gelmiş durumdadır. Bizde Diyarbakır’da önümüzdeki günlerde Yenikapı ruhu gibi toplumun bütün farklı kesimlerini kucaklayan ve terörü lanetleyen bazı çalışmalar içerisinde olacağız. Diyarbakır’da da Türkiye’de de artık terör bitecektir, diyalog dönemi başlıyor” dedi.
Yapılan saldırının ardından havalimanı çevresi ve içinde özel harekat polislerinin konuşlandığı görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.