Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den DBP’li Siirt Belediyesine Sert Tepki

Adalet Ve Kalkınma Partisi (ak Parti) Siirt İl Başkanı Fuat Özgür, Çalapkulu Başkanlığındaki İl Yönetimi Ve Belediye Meclis Üyeleri, Önceki Gün Bir Esnafın İş Yerini Mühürleyen Siirt Belediyesi'ni Sert Sözlerle Eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’den DBP’li Siirt Belediyesine Sert Tepki
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt İl Başkanı Fuat Özgür, Çalapkulu başkanlığındaki il yönetimi ve belediye meclis üyeleri, önceki gün bir esnafın iş yerini mühürleyen Siirt Belediyesi’ni sert sözlerle eleştirdi.
İl başkanlığı makamında toplanan parti yöneticileri adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Çalapkulu, hizmet yapamayan Siirt Belediyesi’nin kendi hukuksuzluğunu, kendi suçunu halkından intikam almak için kullandığını söyledi. Siirt Belediyesi’nin esnaf ve halka zarar vererek bir suç makinasına dönüştüğünü dile getiren AK Parti İl Başkanı Çalapkulu, "Siirt Belediyesi, vatandaşı ve esnafı nasıl kendine mahkum etti. Mahkemece yıkım kararı bulunan ancak Siirt Belediyesi tarafından yıktırılmayan onlarca bina var. Belediye bu binaları yıkmıyor. Neden, çünkü kanunsuzluk bunların işine geliyor. Belediye bunları yıkmayarak suç işliyor, daha önemlisi belediye bu bina sahiplerine, haklarında bulunan mahkeme kararını tebliğ edip onları bir nevi idamlık mahkum haline getiriyor. Daha sonra kanlarını emiyor. Belediyenin hizmet edemediği ortada, kimsenin sesi çıkmıyor. Çünkü belediyenin elinde yıkım kararı var. ’Konuşursan gelip iş yerini, evini başına yıkarım’ diyor. Belediye kendi hukuksuzluğunu kendi suçunu halkından intikam almak için kullanıyor. Nitekim bunun en canlı örneğini önceki gün Güres Caddesi’nde yaşadık. Özcan Bilgi adlı esnaf arkadaşımız, belediye zabıta ekipleriyle tartıştı diye iş yeri ’ruhsatsızdır’ gerekçesiyle kapatıldı. O çay ocağı tam 4 yıldır açık ve ruhsatsız olarak çalıştırılıyordu. 4 yıldır belediye yetkilileri neredeydi? Belediye yetkilileri uzayda mı yaşıyordu? Ne zamanki Özcan Bilgi adlı kardeşimiz belediyeye karşı sesini yükseltti, işte o zaman belediye, kanunları hatırladı ve ’B’ planını devreye soktu ve gelip işlerini mühürleyip iş yerini kapattı" dedi.
Belediyeyi hizmet yapmamakla da eleştiren Çalapkulu, "Bunlar seçim öncesi vatandaşa ’sizin emrinizde olacağız’ dediler. Oysa kanunsuz uygulamalar yaparak milleti kendilerine gebe bırakarak ve mahkum ederek vatandaşa emir eden pozisyona geldiler. Tabi belediyenin halkla ikili ilişkileri iflas ettiği için vatandaşla kurduğu diyalog sadece kapatırız, yıkarız ceza keseriz tehditlerinden oluşuyor. Özcan Bilgi kardeşimiz herkes gibi masa ve sandalye atıyordu. Kritik kelime ’herkes gibi’ ancak bu uygulama sadece kendisine yapıldı. O da AK Partili olduğu içindir. Ayrıca o çayhanede PKK teröründen kaçıp Siirt’te gelen Şırnaklı iki genç de çalışıyordu. Çay ocağı kapandı; sonuç 2 Şırnaklı’yı evinden yurdundan eden zihniyet şimdi de onları işinden ve ekmeğinden etti" dedi.
Siirt’in sahipsiz olmadığını dile getiren ve memleketi belediyenin insafına bırakmayacaklarını da ifade eden Çalapkulu, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na ve ilgili birimlere aktaracaklarını söyledi. Siirtlilere de seslenen Çalapkulu, "Belediye tarafından mağdur edildiğine inanan HDP’ye oy veren kardeşlerimiz de dahil herkese çağrımız şudur; bize sorunlarını ulaştırsınlar; kapımız hemşehrilerimize sonuna kadar açıktır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.