Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Yılmaz:

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın “daraltılmış danışma meclisi toplantısı” Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.Çok sayıda partilinin katıldığı toplantının açılışında konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Yılmaz:
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın “daraltılmış danışma meclisi toplantısı” Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Çok sayıda partilinin katıldığı toplantının açılışında konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, bir önceki ilçe danışmadan bugüne kadar geçen zamanda yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Yılmaz, gençlik kollarından kadın kollarına, ana kademeden mahalle başkanlarına varıncaya kadar tüm teşkilatın sahada olduğunu söyledi. Konuşmasında ülkede yaşanan terör olaylarına da işaret eden Yılmaz, “Yapılan terör saldırılarına ve kirli oyunlara inat biz, bir olmalıyız, diri olmalıyız ve beraber olmalıyız. Kesinlikle ve kesinlikle bizim üzerimizde oynanan bu oyunlara karşı inşallah kenetleneceğiz” dedi.
“Biz Osmangazi’den sorumluyuz” diyen Ali Yılmaz, “Üyesinden muhtarına, kadın kollarından gençlik kollarına, meclis üyelerinden ilçe başkanına ve belediye başkanına varıncaya kadar bizler, ilçemiz için nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünüyor, proje üretiyor ve çalışıyoruz. Bunu bugüne kadar sağladık ve bundan sonra da devam ettireceğiz. El birliğiyle Osmangazi’yi geleceğe taşıyacak, geliştirecek ve büyüteceğiz. Rabbim bu uğurda emek sarf eden herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.
DÜNDAR, “HAYATIN İÇİNDE VATANDAŞIN YANINDAYIZ”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Bizler de sürekli hayatın içinde ve vatandaşın yanında; sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, yatırımlar dış ilişkiler olmak üzere birçok konuda hareket halindeyiz” dedi.
Dündar, konuşmasında ayrıca belediye tarafından hayata geçirilen projeler hakkında da bir sunum yaptı.
KARLIK, “OSMANGAZİ, BURSA’MIZIN DIŞA AÇILAN YÜZÜ”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, Osmangazi’nin, Bursa’nın dışa açılan yüzü olduğunu söyledi. Karlık, “Tarihten gelen özelliğiyle Osmangazi, bir medeniyetin temellerinin atıldığı şehir. Büyükşehir olarak 17 ilçemize hizmet ediyoruz, ama Osmangazi farklı. Bursa’ya gelen bütün insanlar ilk olarak Osmangazi’yi görüyor ve Osmangazi ile muhatap oluyorlar. Böyle olunca Osmangazi, Bursa’mızın dışa açılan yüzü, parlayan ışığı oluyor. Bu vesileyle Osmangazi’ye ayrı bir önem veriyoruz” diye konuştu.
GÖZGEÇ, “TERÖR, BİR İNSANLIK SUÇUDUR”
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, terör olayları hakkında konuştu. Gözgeç, “Terör, bir insanlık suçudur. Çünkü bizim anlayışımızda bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Terörün dini ve milliyeti yoktur. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi kararlılıklar sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bunu da açıkça söylüyoruz” dedi.
KILIÇ, “19 BİN SAYFALIK GÖRÜŞ BİLDİRİLMİŞ”
AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Kılıç ise, yeni anayasa çalışmaları hakkında konuştu. Son MKYK toplantısının en önemli gündem maddesinin yeni anayasa çalışması olduğu belirten Kılıç şunları söyledi:
“Önümüzde bizi bir anayasa çalışması bekliyor. Teşkilatlar olarak bunu iyi anlatmamız ve vatandaşa çok iyi bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Son MKYK toplantımızda da en önemli gündem maddemiz yeni anayasa çalışmalarıydı. Sosyal medyada sizin de karşılaştığınız bir takım gündemler de var. En önemlisi yeni anayasa. Yeni anayasa ile alakalı şunları söyleyebiliriz, değerli yöneticilerimiz şuana kadar son 2-3 yıldır anayasa ile alakalı pek çok kez gündemler oluştu, tartışıldı, konuşuldu. Ama mesela Meclis’in sitesinde 19 bin sayfa anayasa ile alakalı görüş bildirmiş vatandaş, çok ciddi bir rakam. 19 bin sayfalık bir görüş bildirgesi var şuan itibariyle. Yeni anayasada ne olsun, ne olmasın, bunlarla alakalı çalışmalar ne boyutta olsun gibi. Vatandaşın talepleri bizatihi ulaşmış vaziyette. Söylenen hep şu, ortak bir anayasa olsun, tek taraflı bir anayasa olmasın. Herkesin evet dediği bir anayasa olsun. Ama dünyada herkesin evet dediği bir anayasa sistemi yok. Yani tam manasıyla oybirliği ile oluşturulmuş bir anayasa sistemi yok”.
Yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından toplantının ikinci kısmına geçildi. İkinci kısımda ise teşkilat üyelerinin görüş ve önerileri alınırken, aynı zamanda çeşitli konularda istişarelerde de bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.