Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir:

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, “Ömer Halisdemir’e tazminat şoku” başlıklı haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, dava konusunu yanlış anlamış” dedi.AK...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir:
AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, “Ömer Halisdemir’e tazminat şoku” başlıklı haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, dava konusunu yanlış anlamış” dedi.
AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile yüz yüze görüştüğünü belirterek, Halisdemir’in dava konusunu yanlış anladığını ve bu konudan dolayı gündemi meşgul ettiği için üzüldüğünü belirttiğini ifade etti. Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Şehidimiz Ömer Halisdemir’in babası ile beraberdik. Dün bazı yanlış anlaşılmalar oldu sanırım. Bu konunun detayını kendisi ile paylaştık. Dünkü yanlış anlaşılmalar üzerine Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımız konunun araştırılmasını istediler. Konu Ömer Halisdemir’in ailesine açılan bir tazminat davası olduğu söylenmişti ve bu konu farklı algılanmalara sebep oldu. Bu duyulur duyulmaz bizde Adalet Bakanlığımız ve genel merkezimizle görüştük. Böyle bir davanın olmadığını, yanlış anlaşılmadan dolayı bu durumun ortaya çıktığı anlaşıldı. Biz de Hasan Hüseyin amca ile paylaştık. Sıkıntı nedir, farklı bir yönlendirme mi var diye görüşme yaptık.”
Hasan Hüseyin Halisdemir’in üzüldüğünü ve gece uyuyamadığını anlatan Özdemir, “Hasan Hüseyin amcanın kendisi de bu konudan çok rahatsız olmuş. Aslında farkında olmadan yanlış bir şeylere sebep mi olduk diye üzülmüş. Gece de uyuyamadığını söyledi bize. Olay şu şekilde olmuş. Hasan Hüseyin amca televizyon izlerken bir alt yazı okumuş. Bu alt yazıda da ’Ömer Halisdemir’in ailesine 90 bin liralık bir tazminat davası açıldığını’ okuduğunu, hangi kanalda seyrettiğini sorduk, bunu da araştıracağız ama kendisi de yanlış okumuş olabileceğini söyledi bize. Böyle bir durum olunca morali bozulmuş ve birkaç telefon görüşmesi yapınca bu konu da basına yansımış. Ortada bir dava var ama Nüfus Müdürlüğü, ölen kişinin çocuklarının miras haklarıyla alakalı açılmış bir dava var. Çocuklarıyla alakası olmayan, herkese açılan bir kamu davası da var. Hasan Hüseyin amca da bu konudan dolayı çok üzülmüş. Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Adalet Bakanımız bu konunun üzerine düştü. Hatta Hasan Hüseyin amca da Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Adalet Bakanını uğraştırdık diye üzülmüş. ’Biraz gündemi meşgul ettim, kusura bakmayın’ cevabı verdi. Kendisinin de şuan morali iyi, bu açıklamaları yaptık kendisi de tatmin oldu. Zaten Adalet Bakanımız da kendisini telefonla arayıp konuyu görüşmüş” diye konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şehit Ömer Halisdemir’in mirasçı eşi/çocuklarının ’çocuk mallarının korunması’ için Aile Mahkemesi’ne açılmış bir dava olduğunu, tazminat davası açıldığı iddialarının asılsız olduğunu açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.