Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti MKYK Üyesi Ali Aydınlıoğlu:

AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ankara bombacısının Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olduğu yönündeki iddialar üzerine, “Üniversitemizin isminin terör ile anılmasından asla hoşnut değiliz” dedi.Balıkesir’in...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ankara bombacısının Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olduğu yönündeki iddialar üzerine, “Üniversitemizin isminin terör ile anılmasından asla hoşnut değiliz” dedi.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde ziyaretlerde bulunan Ali Aydınlıoğlu, Ankara’da yaşanan terör olayı ve bombacının Balıkesir Üniversitesi öğrencisi olduğu yünündeki iddialar üzerine gazetecilerin sorularını cevapladı. Aydınlıoğlu, “Ankara’da menfur bir saldırı oldu. Bütün milletimizi üzüntüye boğan bu saldırıda 34 vatandaşımız öldü. Ölenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum. 125 yaralımız var. Bunlara da acil şifalar diliyorum. Terör bizi bir kez daha yüreğimizden vurdu. Millet olarak bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bunlar ülkemizin birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik tavırlar. Dünyada terör ile bir yere varabilen bir terör örgütü yok. Türkiye Cumhuriyet Devleti çok güçlü. Eskisinden daha da güçlü“ dedi.
Aydınlıoğlu, “Canlı bomba olarak dün bu eylemi gerçekleştiren kişinin Balıkesir Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu işittik. Rektörümüz ile görüştük. Üniversitemizin isminin biz asla terör ile anılmasından hoşnut değiliz. Biz Balıkesir Üniversitesi’nin gelişmesi için çok büyük emek ve gayretler sarf ettik. Biz istiyoruz ki üniversitemiz başarıları ile anılsın” diye konuştu.
Bombacı olduğu iddia edilen S.Ç.D. hakkında bilgi veren Aydınlıoğlu “Yaptığımız araştırmada 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi Turizm Bölümünü kazanmış. 2012-2013 yılında üniversiteye devam etmiş. Ancak 2013 yılında sonra okula bir daha uğramamış. 2013 Kasım ayından itibaren okul ile ilişiği kesilmemiş, ama bir daha okula devam etmemiş. Yine yaptığımız araştırmada bu kişinin Kars Kağızmanlı olduğu, ailenin oradan geldiği, Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde doğup gençliğinin oralarda geçtiği, daha sonra üniversitemize kayıt olduğu şeklinde bilgi aldık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.