Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar: “Darbeye ’haydi inşallah’ diyen iş adamı derhal tutuklanmalı”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, darbeye destek veren iş adamının adını açıklayarak, hesabının sorulacağını belirtti.AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep demokrasi meydanında darbeye karşı toplanan vatandaşlarla...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, darbeye destek veren iş adamının adını açıklayarak, hesabının sorulacağını belirtti.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep demokrasi meydanında darbeye karşı toplanan vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara seslenen Tayyar, bombardımanda şehit olan özel harekatçıların parçalarının dahi bulunamadığını söyledi.
Tayyar, darbe teşebbüsünün olduğu saatlerde Gaziantepli bir iş adamının twitter hesabından ’haydi inşallah’ diyerek darbeye destek verdiğini söyleyerek, “Giden, tayini çıkan savcı ve hakimlerle beraber 70’e yakın hakim ve savcı ile ilgili yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ ne kadar hain varsa tespit edilip cezasını çekecek. Darbecilerin eylemlerini harekete geçirdiği saatlerde, Gaziantep’te bir iş adamı, kendi Twitter hesabından ’haydi inşallah’ diye mesaj paylaştı. Bu iş adamı Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener’dir. Eğer bu devlet güneş doğmadan bu haini kulağından tutup kodese atmıyorsa, devlet değildir. Eğer bu darbeciler başarıya ulaşamadıysa, TSK içerisindeki onurlu ve namuslu askerlerin sayesindedir” dedi.
Bu hainlerin ilk icraatının özel harekat merkezini bombalamak olduğunu belirten Tayyar, “Darbecilerin ilk icraatı, onlar harekete geçmesinler diye, özel harekatın bulunduğu merkezi bombaladılar. 42 polisimiz olay yerinde şehit oldu. Öylesine büyük bombalar attılar ki, PKK terör örgütüne sesi çıkmayan bu hainler, o polisleri şehit ettiler, birçok polis kardeşimizin parçaları dahi bulunamıyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.