Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Kadın Kolları, ’Srebrenitsa Katliamı’nı kınadı

Avrupa tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Srebrenitsa katliamı AK Parti kadın kolları tarafından kınandı.Srebrenitsa katliamı, 81 ilden gelen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayın...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Srebrenitsa katliamı AK Parti kadın kolları tarafından kınandı.
Srebrenitsa katliamı, 81 ilden gelen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayın Kaya’nın katılımıyla Genel Merkez içinde düzenlenen törenle kınandı. Törende konuşan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam Srebrenitsa katliamını kınadı. Katliamda oğullarını, eşlerini, babalarını kaybeden Srebrenitsa’lı annelerin soykırımı unutturmamak için el emeğiyle yaptıkları ve 11 Temmuzu simgeleyen 11 yapraktan oluşan çiçekleri basın mensuplarının yakalarına taktıktan sonra bir konuşma yapan Çam, “1995 yılı Temmuz ayında Sırplar tarafından dünya kamuoyunun gözlerinin önünde gerçekleştirlen soykırımda 5 gün içerisinde 8372 Boşnak öldürüldü, yüzlerce kadına ve küçük yaştaki kız çocuğuna tecavüz edildi. Erkekler otobüslerle ölüme götürüldü. Bosna’da 3.5 yıl devam eden savaşta 312 bin kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 2 milyon kişi evini terk etmek zorunda kaldı. 27 bin 734 kişi resmi kayıtlara kayıp olarak geçti. Bugün hala toplu mezarlarda bulunan cesetlerin çoğu parçalanmış, yakılmış olduğu için kimlik tespit çalışmaları zor şartlarda devam ediliyor. Kimlikleri tespit edilenler her yıl 11 Temmuz günü Srebrenitsa’da düzenlenen törenle toprağa veriliyor” ifadesini kullandı.
“Srebrenitsa katliamında vefat edenleri rahmetle ve duayla anıyor, Srebrenitsa’nın annelerine, Boşnaklara tekrar baş sağlığı diliyoruz" diyen Çam, "İnanıyoruz ki Srebrenitsa’nın yaz çiçekleri şimdi ahret yurdunda açıyor. Bu vesileyle ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır diyen ölümsüz Bosna’nın lideri bilge kral Alija İzetbegovici de rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.