Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İl Başkanı Temurci: “Dünyanın En Büyük Sahnesiyle Karşı Karşıyayız”

Yenikapı Miting alanında yapılacak olan Fetih Şöleni öncesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Geçen sene sahnemiz çok daha küçüktü ama şuanda neredeyse dünyanın en büyük sahnesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenikapı Miting alanında yapılacak olan Fetih Şöleni öncesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Geçen sene sahnemiz çok daha küçüktü ama şuanda neredeyse dünyanın en büyük sahnesiyle karşı karşıyayız” dedi.
Yenikapı’daki mitin alanında yapılan çalışmaları yerinde izleyen son Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, son hazırlıklara ilişkin bilgiler verdi. ‘İstanbul hepimizin, Fetih hepimizin, Fatih hepimizin’ diyen Temurci’, “Biz geçen sene burada çok güzel bir fetih şöleni yaptık. Yıllardır bu ülkede adeta fetih kutlamalarında çok büyük etkinlikler yapılmıyordu ama düşünüyorum, öyle bir medeniyetin çocuklarıyız ki bir çağı kapatıp yeni bir çağı açıldığını diyoruz. Ve o çağın kapatılıp yeni bir çağın açıldığı şehir İstanbul. İstanbul’da biz fethi çok muhteşem kutlamalıydık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla geçen yıl bir hareketlilik başladı. Yeni Türkiye Cumhuriyeti bizim için çok önemli ve çok değerli ama biz gökten zembille inmedik, bizim bir tarihimiz var. O geçmişin içerisinde de Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul çok önemli dolayısıyla Fethin 563. Yıldönümünü Pazar günü kutlayacağız. Biz sadece siyasi bir partinin il başkanı olarak değil, İstanbul hepimizin, Fetih hepimizin, Fatih hepimizin” dedi.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK SAHNESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Sahnenin neredeyse dünyanın en büyük sahnesi olduğuna dikkat çeken Temurci, “Biraz önce arkadaşlardan bilgiler aldım. Geçen sene sahnemiz çok daha küçüktü ama şuanda neredeyse dünyanın en büyük sahnesiyle karşı karşıyayız. Her iki tarafta 300 metrekarelik led ekranlar var, ortasında yaklaşık 200 metrekare eninde bir sahne kuruldu. Toplamda 4 bin 500 metrekarelik bir alan. Şuanda provalar yapılıyor 563’üncü yılda 563 mehteran var burada. İnşallah çok güzel bir mehteran gösterisi olacak. Türk Yıldızlarımız çok muhteşem işler yapıyorlar, inşallah Pazar günü onları da seyredeceğiz. Ama bu seneye özgü çok farklı bir çalışma yapılıyor. Çok büyük görsel, ışıkla, lazerle çok büyük bir tiyatral bir çalışma sergilenecek” diye konuştu.
“İSTANBUL’UN FETHİNİ ADETA YENİDEN YAŞAMIŞ OLACAĞIZ”
Şölene ilişkin detaylı bilgiler veren Başkan Temurci, “Bu çalışma da 520 kişi görev alacak. İstanbul’un fethini adeta o günün şartlarında, kıyafetlerinde olacak. Burada biz Şahan toplarını da göreceğiz, gemileri de göreceğiz ve İstanbul’un fethini adeta yeniden yaşamış olacağız. Buraya gelecek vatandaşlar için 150 farklı alandan girişler sağlandı, meydanın çeşitli yerlerine özel led ekranlar kuruldu. Buraya gelecek olan İstanbullular adeta kendilerini o sahnenin içerisinde bulacaklar. İnşallah çok güzel bir şölen olacak. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bütün İstanbullular burada olacak. Bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum” dedi.
“GEMİLER, METRO VE OTOBÜSLERLE BURAYA ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE ULAŞACAKLAR”
Ulaşım sorunun yaşanmayacağına dikkat çeken Selim Temurci, “Bütün tedbirleri aldık. Büyükşehir belediyemiz bu konuda çok iyi organize çalışmalar yapıyor. İnsanlar buraya gemiler, metro ve otobüslerle buraya çok rahat bir şekilde ulaşacaklar. Ulaşım ile ilgili duyurular yapılmış durumda. İstanbul’un neresinden olursa olsun Yenikapı Meydanı bir miting alanı ve buraya daha önce gelen İstanbullular biliyor zaten ama metroyla ulaşım çok kolay. Otobüslerle de ulaşım kolay. Silivri’den Kadıköy’e 150-160 gemi planlaması yapıldı. Pazar günü saat 17.00’de herkesi buraya bekliyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun fetih hepimizin fethidir. Öyle bir şölen olsun ki İstanbul İstanbul olalı böyle bir şölen görmesin” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.