Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Sultangazi’de demokrasi nöbeti tutanlarla buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.15-16 Temmuz tarihlerinde Türkiye yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında vatandaşlar meydanlarda demokrasi...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 01:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.
15-16 Temmuz tarihlerinde Türkiye yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında vatandaşlar meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Sultangazi Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Sultangazi Meydanında düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Selim Temurci’nin yanı sıra Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Bu millet neyi istediyse onun sesine kulak veren bir Baş Komutanımız var”
Sultangazi Meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Her zaman söylüyoruz 15 Temmuz demokrasi için nasıl bir kara leke ise 16 Temmuz’da bu milletin zaferi ve bayramıdır. Bundan sonraki süreçte inşallah Rabbim bize bu acıları yaşatmaz. Bu milletin parası ile okuyup kul hakkı yiyerek o apoletleri takan hainler bugün cezasını çekecekler. Asla bundan taviz vermeyeceğiz. Bu millet neyi istediyse onun sesine kulak veren bir Baş Komutanımız var. Hiç merak etmeyin, derhal talimat verdi ama bir anayasa değişikliği gerektiği için siyasi partilerle şuan için görüşmeler yapılıyor” dedi.
“Bu hainler bir daha böyle bir şeye asla cüret edemeyecekler”
Darbe teşebbüsünde bulunanlar bir daha böyle bir şeye cüret edemeyecekler diyen Altunay, “Bizeler her zaman bu milletin huzuru için çalışıyoruz. Çocukların geleceği için emek veriyoruz. Birileri farklı düşünse de bu senaryoları yazanlar, lojistik destek sağlayanlar hemen döndüler ve biz seçilmiş hükümetin yanındayız dediler. Bu piyonlar her zaman bu hizmeti hep başkalarına atmıştır. Bu milletin üzerine kurşun sıkmış, bu milletin üzerine tanklarla yürümüş, bu milleti acımasızca bombalamışlardır. Bu hainler bir daha böyle bir şeye asla cüret edemeyecekler, karşılarında millet duvarını görecekler, millet tokadını yiyecekler” şeklinde konuştu.
“10 gün önce bize, bize ait olan tanklarla saldıracaklarını söyleselerdi hiçbirimiz inanmazdık”
Belediye Başkanının ardından vatandaşlara seslenen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “10 gün önce İstanbul’da herhangi birimize bize ait olan tanklarla bize bomba yağdıracaklarını birileri söyleseydi, uçaklarla helikopterler bizim insanımızı vuracaklarını biri söyleseydi inanın bana hiçbirimiz inanmazdık. Asla şunu unutmayın o uzun adam yıllarca şunu söyledi, ‘bu hain bu haşşaşiler var ya, bunlar PKK’dan daha berbattır, daha kalleştir’ dedi, bunlarda adeta onu ispat edercesine bu millete ne kadar büyük bir alçaklık yaptıklarını bize gösterdiler. Bu millet o kadar büyük bir millet ki, o gün Boğaziçi Köprüsünde tanklara koşarak giden hanım kardeşlerim var onları yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Baş Komutanımız nöbet tutacağız dedi”
Bütün dünyaya vatan söz konusu olunca nasıl ayakta durduğumuzu gösterdik ifadelerini kullanan Temurci, “Bütün dünyaya, dünyanın en gelişmiş silahları olsa da çıplak ellerimizle vatan söz konusu olunca bu aziz milletin nasıl ayağa kalktığını ve nasıl bu zalimlere karşı yürüdüğünü göstermiş olduk. Baş Komutanımız nöbet tutacağız dedi. O Baş Komutan yıllardır meydanlarda şu sesi duydu ‘dik dur eğilme, bu millet seninle’ diyerek yıllarca Cumhurbaşkanımıza böyle seslendik. O gün meydanlara geldiğimde 7’sinden 80’ine dedelerimi ablalarımı buralarda gördüğümde diyorum ki bu millet Baş Komutanına, ey Recep Tayyip Erdoğan, sen dik durdun eğilmedin senin milletinde dik durdu ve eğilmedi diyor” dedi.
“Mesele memleketse mesele vatansa gerisi teferruattır”
Havalimanına yürürken ülkücü ve CHP’lilerle kol kola yürüdüğünü belirten Temurci, “Çok özel bir toplantıdayız. Ben o gün İstanbul teşkilatım ve İl Başkanlığına gelen kardeşlerim arkadaşlar sokağa çıkıyoruz ve Atatürk Havalimanına yürüyoruz dediğimde, Bahçelievler’e doğru yürümeye başladığımızda bir kolumda ülkücü arkadaşımı diğer kolumda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşımı gördüm. Büyük Birlik’li, Saadet’li kardeşlerimle beraber yürüdüm. Ben burada bugün her hangi bir siyasi parti için bulunmuyorum. Mesele memleketse mesele vatansa gerisi teferruattır. Onun için bu buluşmaların tek bir anlamı var, bizim tek bir rengimiz var, o renk bugün al bayraktır ve kırmızı beyazdır. Onun haricinde herhangi bir şey konuşamayız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı ve Sultangazi Belediye Başkanı vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.