Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bingöl’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kayyum atanması bir sebep değil, sonuçtur. Seçilmiş insanlar, terör örgütlerinin vesayetine girerlerse, milletimizin vergileriyle halkımıza hizmet etmek yerine terör örgütlerine lojistik...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kayyum atanması bir sebep değil, sonuçtur. Seçilmiş insanlar, terör örgütlerinin vesayetine girerlerse, milletimizin vergileriyle halkımıza hizmet etmek yerine terör örgütlerine lojistik destek sağlamaya yönelirlerse elbette ki bunun sonuçları olur” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Polisevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü tarafından Van’da gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı ve HDP’li belediyelere kayyum atanmasını değerlendirdi. Van’da gerçekleştirilen saldırıyla terörün hiçbir kutsalı ve değerinin olmadığını bir kez daha gördüklerini belirten Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker beyin aile kabristanına bombalar döşenmişti, bugün de bayramın ilk gününde bombaların atıldığını görüyoruz. Bunlar terör örgütlerinin hiçbir değerinin, hiçbir kutsalının olmadığını, bu topraklara layık olmadığını, bu millete ait olmadığını gösteriyor. Bunların da İnşallah sonunun geldiğini göreceğiz” diye konuştu.
“Terörle mücadele devam edecek”
Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, “FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C, ne varsa, ne kadar terör örgütü varsa hepsiyle mücadelemiz devam edecek. Hepsinin aynı amaca hizmet ettiğine inanıyoruz. İsimleri farklı olsa da, bazı söylemleri farklı olsa da sonuçta hepsi bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışan, birliğini, dirliğini bozmaya çalışan yapılardır. Bazı güç odaklarına hizmet eden yapılardır. Terör örgütlerinin hiçbir başarılı olamayacaktır, ülkemiz ve milletimiz güçlüdür. Milletimiz, tarihten bugüne getirdiği değerleriyle terörün karşısında durmaya devam edecektir” dedi.
Belediyelere kayyum atanması
Yurt genelinde teröre destek verdiği öne sürülen 28 belediyeye kayyum atanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yılmaz, kayyum atanmasının bir sebep değil, sonuç olduğunu söyledi. Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Hepimizin bu sürecin neden bu noktaya geldiğini iyi düşünmemiz gerekiyor. seçilmiş insanlar, terör örgütlerinin vesayetine girerlerse, milletimizin vergileriyle halkımıza hizmet etmek yerine terör örgütlerine lojistik destek sağlamaya yönelirlerse elbette ki bunun sonuçları olur. Bütün hukuk devletlerinde, bütün demokratik devletlerde bunun bir takım sonuçları olur.”
Kayyumu tartışanların, öncelikle neden bu terör örgütlerinin vesayetinden kurtulmadıklarını tartışması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bu yapıların terör yapılarına nasıl araç haline geldiğini tartışmalılar. Terör örgütleriyle bağı olmayan veya buraya hizmet etmeyen hiçbir belediye reisiyle ilgili herhangi bir tasarruf söz konusu değil. Ancak terörle bağlantısı noktasında bir takım bulgulara, delillere ulaşılan konularda elbette ki hukuk devletinin gereği olarak buralarda tedbirler alınmak durumdadır.”
Bayramlaşma programına, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekilli Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.