Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Elazığ’da

15 Temmuz gecesinin millet olma özelliğinin tekrar ortaya konulduğu ve dünyaya gösterildiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, o gece Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi göğsünü silahlara...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gecesinin millet olma özelliğinin tekrar ortaya konulduğu ve dünyaya gösterildiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, o gece Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi göğsünü silahlara siper etme başarısını göstermiş bir millet olarak yeniden tarih yazıldığını söyledi.
Elazığ’da, AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Ataş’ın yanı sıra, AK Parti Elazığ milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile partililer katıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede haber alır almaz tüm teşkilatları uyardıklarını belirten Mustafa Ataş, "Başbakanımızın talimatıyla tüm teşkilatlarımızın önce teşkilat yerine yönlenmelerini daha sonra meydanlara inmelerini istedik. Türkiye genelinde 81 ilimiz, 970 ilçemiz yarım saatte organize olarak teşkilatlara, sokaklara ve meydanlara indiler. Cumhurbaşkanımızın bir televizyona bağlanma suretiyle yaptığı davetle de tüm Türkiye’de millet olma özelliğimizi ortaya koymak suretiyle, partilisinden partisizine, Alevi’sinden Sunni’sine, Kürdü ve Türkü hepsi sokaklara indi" dedi.
15 Temmuz gecesi millet olma özelliğinin tekrar ortaya konulduğunu ve dünyaya göstermiş olduklarını aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bizim tek bir gayemiz vardı. Bu vatanı, bayrağı ve ülkeyi hainlere teslim etmeyeceğiz dedik ve duruşumuzu sergiledik. Millet olarak bayrağa, ülkeye ve geleceğimize sahip çıkma adına sokaklarda dökülen tüm milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Eğer o gün milletimiz sokaklara inmeseydi 1960 yılında Adnan Menderes’e yapmak istediklerini bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a yapacaklardı. Marmaris’te bulunduğu mekanda suikast planı düzenlendiler. O otelden ayrıldıktan 15 dakika sonra bulunduğu yer basıldı. Uçağa binip havalandıktan 5 dakika sonra da Dalaman Havalimanını kuşatmaya kalktılar. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış, bir takım hainlerin, çetelerin bu ülkenin insanlarının verdiği vergilerle alınmış silahlarını millete doğrultmaktan hiç çekinmediler" diye konuştu.
"Kurtuluş Savaşı’nda bile bombalanmamış olan TBMM bu hainler tarafından bombalandı"
Türkiye’nin birçok savaştan, sıkıntılardan geçtiğini ama 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşadığı hainliği, alçaklığı hiçbir dönem yaşamadığını vurgulayan Aktaş, "O darbe gecesinde Kurtuluş Savaşı’nda bile bombalanmamış olan TBMM bu hainler tarafından bombalandı. Hiçbir dönem bu ülkenin başkomutanın çalışma ofisi olarak kullandığı cumhurbaşkanlığı makamı bombalanmamıştır ama bu alçaklar tarafından bombalanma cüreti gösterilebilmiştir. Bu ülkede bugüne kadar masum hiçbir kadına bu ülkenin insanlarının verdiği vergileriyle alındığı silahlar doğrultulmamıştır ama o gece doğrultulmuştur. Onun için 15 Temmuz darbe girişimi gecesini unutmayacağız ve unutturmayacağız" şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminde yapılmak istenen ülkenin işgali planı olduğunu dile getiren Aktaş, "PKK terör örgütü neyse FETÖ, DAEŞ, PYD, YPG, DHCK-P terör örgütleri de aynısıdır. Bu örgütler ülkenin masum, mazlum insanlarına karşı haince, sinsice planlarını yıllarca uygulamaya çalışmışlardır. FETÖ terör örgütünün elebaşısı 40 yıldan beridir bu milletin en kutsal değerlerini istismar etmek suretiyle alçakça sinsi planlarını uygulaya uygulaya gelip 15 Temmuz darbe gecesi gerçek niyetini ortaya koymuştur. Bu süreci hiç unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Çünkü o gece 241 tane şehit verdik. 2 bin 194 tane gazimiz oldu. İnsanlarımız aynen Kurtuluş Savaş’ında olduğu gibi göğsünü silahlara siper etme başarısını göstermiş, bir millet olarak yeniden tarih yazmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi aslında Türkiye’nin yeni bir kurtuluş mücadelesinin sonucudur" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.