Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK’nın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yarışırcasına her gün masum insanları katlettiğini belirtti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır’a gelerek,...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK’nın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yarışırcasına her gün masum insanları katlettiğini belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır’a gelerek, önceki gün Bismil yol ayrımında bulunan Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Sarı’nın ailesine başsağlığı, yaralananlara ise geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu. İlk olarak Mehmet Sarı için Bismil ilçesi Sarılar köyünde kurulan taziye evini ziyaret eden Eker, Sarı’nın ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Eker, daha sonra, Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na gelerek, incelemelerde bulundu.
“Darbe teşebbüsüne paralel olarak yapıyorlar”
Burada açıklamalarda bulunan Eker, saldırıyı nefretle kınadığı belirterek, “Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suç. PKK terör örgütü son zamanlarda FETÖ terör örgütü ile yarışırcasına bu bölgede her gün bir başka masum insanı katlediyor. Bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlı insanları katlediyorlar. PKK, kanlı terör eylemlerini en son buraya 15 tonluk hafriyat yüklü bir kamyonu sinsice bu bölgede yatırım yapan, Diyarbakır çevre yolunu inşa eden diğer kamyonların arasına saklayıp, kendini kamufle edip 15 tonluk bir bombayla saldırıyor. Amirliğimiz tedbirlerini almış. Her biri 7 tonluk beton bloklarla kapalı olmasına rağmen devasa krater çukurunu oluşturacak şekilde bir büyük patlamada 8 canımız hayatını kaybetti. PKK’nın bu tür eylemlerini, PKK’nın zihniyetini lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. FETÖ’nün darbe teşebbüsüne paralel onlar da burada yapıyorlar. Bunların arasındaki akrabalık da bu şekilde ortaya çıktı. Nereden ortak olarak beslendikleri ortaya çıkmış oluyor. Bunlar milletimize yönelmiş” dedi.
“PKK, en büyük zararı Kürtlere veriyor”
PKK’nın en büyük zararı Kürtlere verdiğini ifade eden Eker, “Çünkü en büyük düşmanlık beslediği kitle Kürtlerdir. Kürtlerin demokratik halklarını barışçı yollarla temin etmesinin ortamını sürekli zehirlemek ve sabote etmek suretiyle bunlar bu eylemleri gerçekleştiriyorlar. Kürtleri asla temsil etmiyorlar. Sadece kendi karanlık zihniyetlerinin örgütü, Kürt halkının değil. Gün geçmiyor ki birkaç tane Kürdün kanını akıtmasın. Onun için menfurdur, lanetlidir. Allah’ın tüm laneti bu örgütün zihniyetinin ve bu eylemleri yapanların üzerine olsun. Biz bütün gücümüzle Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i karanlık odaklarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürtler barış, huzur, kardeşlik, kalkınma istiyor, refahtan pay almak istiyor. İşsiz Kürt gençleri iş bulmak istiyor. Biz buraya hükümet olarak, devlet olarak yatırım yapıyoruz. Burada yapılan çevre yolu inşaatında yüzlerce, binlerce insan çalışıyor. Burasının refahın hüküm toprakları haline gelmesini PKK istemiyor. Kan ve gözyaşı istiyor. Onunla büyümeye çalışan politik bir terör örgütü. Ne Kürt kültürü ile ne inancı ile, ne örfüyle, ne adetiyle, ne diniyle bir bağı yok. Karanlık, lanetli, kanlı bir örgüt” diye konuştu.
Saldırganların yakalanması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Eker, “Buraya kamyonu getiren kişiye ,aynı anda karşı taraftan ateş açmak suretiyle karakoldaki polis kardeşlerimizi meşgul edip, bir şekilde kamyonu buraya bırakmasını sağlayanlar, ateş edenler var. Onlarla ilgili çalışma devam ediyor” ifadelerinde bulundu.
Eker, daha sonra ise, Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelerek, saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Eker’e ziyaretlerinde, AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal ve İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile partililer eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.