Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya Ereğli’de

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, partisinin referandum çalışmaları kapsamında Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlediği konferansa katıldı. Toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, STK temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Katılımcılara hitaben bir selamlama konuşması yapan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 16 Nisan’ın Türkiye için önemli bir viraj olduğunu belirterek Ereğli olarak Türkiye ortalamasının üzerinde sonuç çıkarmak için seferber olduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise yeni anayasanın gelecekte çocuklara ve torunlarına bırakacakları en büyük miras olduğunu ifade ederken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da 16 Nisan’ın ülkemiz için ayağındaki prangalardan kurtulacağı gün olacağını dile getirdi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya konuşmasına AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri ve Türkiye’nin aldığı yolu anlatarak başladı. Muhalefetin anayasa değişikliği maddeleri ile ilgili olarak ortaya attığı yalan iddialara açıklık getiren Kaya, 2012 yılında 60 maddelik anayasa değişikliği için tüm partilerin anlaşmasına rağmen bu maddeleri meclisten geçirilmesi teklif edildiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun masayı devirerek her şeyi alt üst ettiğini vurguladı.

“18 yaş teklifini ilk defa 2012’de getirdik”

18 yaşla ilgili anayasa değişikliği teklifini daha öncede teklif ettiklerinin altını çizen Kaya, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) adresine girin. Orada anayasa çalışmalarını göreceksiniz. Orada komisyon bölümlerine girdiğinizde teklifleri göreceksiniz. Açın okuyun. Göreceksiniz ki AK Parti 18 yaşı bugün teklif etmiyor. 2012 yılında teklif ettik. Biz Başkanlık olarak yazdığımızda 5+5 yazdık. Bugün teklif etmedik. 5 yıl önce bunu yaptık. Yedek Milletvekilini de teklif ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Başkan arasında ki hukukun nasıl olacağını o gün teklif ettik. Yeni bir şey yapmadık arkadaşlar. Biz rüya falan görmedik. Biz bu ülkenin geleceğinin rüyasını AK Parti kurulduğu günden beri, bu ülkenin geleceği ile ilgili kim rüya görmüş, kim iyi bir dua etmiş, kim bir proje yapmışsa siyasi hayatımız boyunca ne varsa alıp bu ülkenin önüne daha büyük aydınlık gelecek inşa etmek için çalışan bir partinin mensuplarıyız" dedi.

“Artık iktidarı millet seçecek”

Yeni anayasa ile milletin ilk defa kendi iktidarını seçme şansı bulacağını belirten Kaya, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde hep güçlü iktidarlarla sıçrama yaptığını dile getirdi. Kaya, şunları kaydetti:

“Bu yeni anayasa bize ne getirecek? Birincisi millet iktidar olacak. İlk defa iktidar olacaksınız ve ilk defa iktidarı siz belirleyeceksiniz. Şimdiye kadar iktidarı hiçbir zaman siz belirmediniz. Siz derken hepiniz, ben de dahil. Biz sandığa gittik hükümet filan seçmedik ya da Başbakan seçmedik. Biz meclisi seçtik. Meclisin içerisinden birisinin Başbakan olmasını temenni ettik. Ama artık iktidarı millet belirleyecek. İkincisi başaramayan gidecek. Artık bu millet yüzde 10, yüzde 15 alan partileri iktidar yapmayacak. Dolayısıyla bu seçimden iki tane önemli sonuç çıkacak. Bir güçlü bir iktidar, iki güçlü bir muhalefet. Birinci turda seçtiniz seçtiniz, ikinci tura kaldı mı iki aday kalıyor bu iki adaydan 50+1’i alan iktidar olacak. Bu ülkede artık tek başına bir kişinin dahi iktidar olduğu dönemler artık kapanmış olacak. Demek ki bizim bu anayasadaki en önemli çıkarımlarından bir tanesi bu ülkenin güven ve istikrar ikliminin kalıcı hale gelmesidir. Bizim ekonomik olarak büyümemiz için, siyasi olarak istikrara sahip olabilmemiz için ve bu ülkeyi daha sivil daha demokratik bir noktaya taşıyabilmek için güven ve istikrara ihtiyacımız var."

18 maddelik anayasa değişikliğini ve gerekçelerini tek tek anlatarak katılımcılardan 16 Nisan’da evet’e destek vermelerini istedi.

Ereğli belediyesi ve parti teşkilatını ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya konferansın ardından partisinin Ereğli İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililerden telefonlarında kayıtlı herkesi tek tek arayarak ikna etmelerini istedi. Kaya ayrıca Ereğli’de AK Partili bir belediyenin olduğunu ve referandumda yüksek oy çıkmasını beklediğini söyledi. AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır ziyaret anısına Kaya’ya çeşitli hediyeler verdi. Parti binasından çıkışında esnafları ziyaret edip referandumla ilgili görüşlerini soran Kaya, ülke menfaatleri için kendilerinden destek istedi. Kdz. Ereğli Belediyesi’ni ziyaretinde Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal tarafından çiçeklerle ve belediye personeli tarafından karşılanan Kaya, burada 15 Temmuz şehitleri anısına açılan deftere duygu ve düşüncelerini yazdı. Kaya Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milletvekili Çaturoğlu, İl Başkanı tosun ve İlçe Başkanı Çakır ile basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Ereğli ilçesinden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.