Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöl’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bir daha hiç kimsenin böyle bir şeye kalkışmaması için bir daha hiç kimsenin bu milletin karşısına dikilip darbe yapmaması, milletin şerefiyle haysiyetiyle oynamaması için atılması gereken...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 04:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 04:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bingöl’de
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bir daha hiç kimsenin böyle bir şeye kalkışmaması için bir daha hiç kimsenin bu milletin karşısına dikilip darbe yapmaması, milletin şerefiyle haysiyetiyle oynamaması için atılması gereken adımları, yapılması gereken reformları da birer birer hayata geçiriyoruz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberinde AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hakan Topaktaş ile birlikte Bingöl’e geldi.
Bingöl Havalimanı’nda Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve partililerce karşılanan Yılmaz, PTT kavşağında devam eden demokrasi nöbetine katıldı.
Bingöl’deki terör saldırısı
Burada konuşan Yılmaz, terör örgütü PKK tarafından çevik kuvvet polisine yapılan saldırıya kınadı. Yılmaz, “Saldırıda 6 polisimiz şehit oldu, 4 polisimizde yaralandı. Bu saldırı, aslında bütün Bingöl’e, hepimize yapılmış bir saldırıdır. Bizim huzurumuza, bizim geleceğimizi, bizim çoluk çocuğumuza yapılmış bir saldırıdır. Bu terör faaliyetlerini yapanlar, bu insanlık dışı saldırı yapanlar, bizi çökertmeye çalışıyorlar, moralimizi bozmaya çalışıyorlar. Toplum olarak gücümüzü kırmaya çalışıyorlar. Bunların kime hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz. Bunların hepsi birer maşadır, birer araçtır. Bu ülkeye, bu topraklarda yaşayan hiç kimseye hizmet etmiyor bunlar. Tam aksine bu toprakların gelişmesini istemeyen, kardeşliğini istemeyen, huzurunu istemeyenlere hizmet ediyorlar” dedi.
Bütün terör örgütlerinin uluslararası güçlere hizmet ettiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Birisi dini kullanıyor, bir diğeri etnik kimliği kullanıyor, bir başkası mezhebi kavramları kullanıyor bir başkası ideoloji kavramları kullanıyor ama hepsi inanın o kullandıkları kavramları hizmet etmiyorlar. Onlar sadece bir paravan, sadece bir maske, bu maskenin arkasında asıl hizmet ettikleri güç odakları var. Uluslararası güç odakları var ve bunlara hizmet ediyorlar ama bu topraklar bu oyunlara gelmez. Belki bedeller öderiz, bugün ödediğimiz gibi. Şehitlerimiz olur, gazilerimiz olur ama bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşmadılar, ulaşmayacaklar da inşallah.”
15 Temmuz Darbe girişimi
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine de değinen Yılmaz, Türkiye’nin Suriyeleştirilmeye çalışıldığını vurguladı.
Yılmaz, “15 Temmuz gününde ciddi bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bu terör saldırısı, ülkemizin Suriyelileştirme amacıyla yapıldı. Kaos çıkarmak için yaptılar, bu ülkenin, bu milletin değerlerine saldırdılar. Bu millete düşman olduklarının en açık göstergeleri saldırdıkları yerlerdir. Cumhurbaşkanımıza suikast yapmaya çalıştılar, vatandaştan topladığımız vergilerle maaşını ödediğimiz o üniforma giymiş teröristler, bu ülkenin halkın seçtiği cumhurbaşkanına suikast yapmaya çalıştılar. Külliyesini bombalar attılar, diğer taraftan düşman ordularının bile yapmadığını yaptılar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni savaş uçaklarıyla bombaladılar” dedi.
Terör örgütlerinin iplerinin uluslararası güç odaklarının elinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bunlar kuzu postu giymiş çakallardır. Kendi halkına o halkın vergileriyle alınan silahları doğrultan bilecek izzetten, şereften, yoksun insanlardırlar. Adete robotlaşmış insanlardır. Bir taraftan bu zalimlere bu halka silah doğrultup kendi halkına silah çekmiş insanlara karşı ne gerekirse yapacağız. Bir hukuk devletiyiz elbette ve hukuk devleti içerisinde gerekli tüm yargılamalar yapılacak ve en ağır şekilde bunlar cezalarını çekeceklerdir. Diğer taraftan bir daha hiç kimsenin böyle bir şeye kalkışmaması için bir daha hiç kimsenin bu milletin karşısına dikilip darbe yapmaması, milletin şerefiyle haysiyetiyle oynamaması için atılması gereken adımları, yapılması gereken reformları da birer birer hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.