Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Tanışık köyünü ziyaret etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Tanışık köyüne giderek, terör örgütü PKK tarafından 15 tonluk bombanın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin ailesini...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Tanışık köyünü ziyaret etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Tanışık köyüne giderek, terör örgütü PKK tarafından 15 tonluk bombanın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin ailesini ziyaret etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Çalık, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır eski milletvekili Oya Eronat ve partililer ile birlikte, Tanışık köyüne gitti. Tanışık köyünde, terör örgütü PKK mensupları ile tartışıp bomba yüklü kamyonun peşinden giderek hayatını kaybeden Seyithan Yakar’ın evine geçen Çalık ve beraberindekiler, burada patlatılan bomba nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşların yakınları ile konuştu.
Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarının yoğun ilgisi ile karşılaşan Çalık, ailelerle tek tek ilgilenip sorunlarını not aldı. Kadınlarla yakından ilgilenen Çalık, kendileri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
"Bu saldırı Kürt halkına yapılmış saldırıdır"
Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalık, Tanışık köyüne geldiklerinde çok büyük bir acının olduğunu gördüklerini söyledi. Çalık, “15 ton patlayıcı taşıyan kamyonun patlatılması neticesinde 16 gencimiz, insanımız maalesef şehit oldu. Buradaki annelere buradaki babalara, evlatları gördüğümüzde terör örgütü PKK’nın nasıl bir saldırı içerisinde olduğunu, nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu vesile ile buradaki vatandaşlarımız, bir anneye bakın 3 evladını şehit vermiş, torunu vefat etmiş, bir annenin bir kadının dayanabileceği acılar değil bunlar. İnşallah bu kardeş kavgasının bir an önce son bulmasını canı gönülden yürekten istiyoruz. Bu saldırı, bu patlama bu eylemlilik hali Kürt vatandaşlarımıza direkt yapılmış, sivil vatandaşlarımıza direkt yapılmış bir eylemdir. Ve inşallah bu geldiğimiz çaldığımız kapılar acının yaşandığı son kapılar olur. Terör örgütü bir an önce bu silahlı eylemlilik halini bırakır silahlarını tamamen toprağa gömer. PKK ile Kürt vatandaşlarımızın ayrımını Dürümlü yapmış tüm Türkiye de yapacak inşallah” dedi.
Konuşmasının ardından Çalık, çocuklara oyuncak dağıttıktan sonra köyden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.