Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti demokrasi şehitleri için talep etti, CHP ’hayır’ dedi

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından 27 gün boyunca Çanakkale İskele Meydanı’nda nöbet tutan Ak Parti Çanakkale il ve merkez ilçe teşkilatı, meydanın adının 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi talebinde bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti demokrasi şehitleri için talep etti, CHP ’hayır’ dedi
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından 27 gün boyunca Çanakkale İskele Meydanı’nda nöbet tutan Ak Parti Çanakkale il ve merkez ilçe teşkilatı, meydanın adının 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi talebinde bulundu. CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP’lilerden bu talebe ret yanıtı geldi.
Çanakkale Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında İskele Meydanı’nın adının 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi konusu gündeme geldi. AK Partili yöneticiler bu taleplerini ilk olarak sözlü daha sonra da yazılı olarak Çanakkale Belediyesi Meclisi’ne bildirdi. Dün gerçekleştirilen toplantıda bu talep oylamaya sunuldu. AK Partili meclis üyeleri evet oyu kullanırken, CHP’li meclis üyeleri hayır oyu kullandı. MHP’li meclis üyesi Ufuk Demirbaş ise oylamada çekimser kaldı.
Mecliste yaşanan gelişmelerin üzerine AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Haluk Babacanoğlu ve diğer partililer, bugün İskele Meydanı’na gelerek ’Demokrasi Meydanı’ yazılı pankart astılar.
Parti adına açıklamada bulunan İl Başkanı Yeşim Karadağ, 27 gün boyunca demokrasi nöbetleri tuttuklarını belirterek, "Demokrasi nöbetleri tutarken, Sayın Ülgür Gökhan’ı ve CHP yönetimini bu meydanlara çağırdık. Söz konusu vatan toprağımız diyerek gelin bir olalım dedik. Meydanlara gelmediler, gelmesinler. Biz, Çanakkale Belediyesi’nden demokrasi nöbetlerimizi tutarken bir istekte bulunduk. Eylül ayı meclisine katıldım. Belediye meclis üyelerimle birlikte bir talebimiz oldu. Dedik ki bu İskele Meydanı’nın adını 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı yapalım dedik. Ülgür Gökhan tamam dedi ve söz verdi. Hatta belediye meclis üyelerinizin bile önerge sunmasına gerek yok dedi. Önergemizi sunduk bir ay meclis gündemine bu konuyu almadı. Ve Kasım meclisinde 2 ay sonra bu konu mecliste gündeme geldi sonuç olumsuz, ret arkadaşlar" dedi.
"Kent Konseyi belediyenin organı gibi çalışmıyor mu?"
Kent Konseyi tarafından referandum yapıldığını ancak kendilerine sorulmadığını belirten Karadağ, "Gerekçe halka sormuşlar, halk bunu istemiyormuş. Arkadaş, Kent Konseyi bir referandum yapıyor, halka soruyor. Ben soruyorum, Kent Konseyi belediyenin organı gibi zaten çalışmıyor mu? Bize niye sorulmadı? Bizim niye haberimiz yok? Bakın korkmayın! Neden korkuyorsunuz? Bize iki üç gün demokrasi nöbeti tutmakla demokrat olunmaz dediniz. Biz demokrasi nöbetini hep tutuyoruz dediniz" diye konuştu.
"HDP barajı geçtiğinde pilav dağıtırken korkmadığınız gibi şimdide korkmayın"
246 demokrasi şehidimizi unutturmamak adına İskele Meydanı’nın adını 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı olmasını istediklerini belirten Karadağ, "Çanakkale ruhuna yakışan bir hamle yapalım diye bunu sizden bekliyoruz. HDP barajı geçti diye pilav dağıtırken korkmadığınız gibi korkmayın. PYD sınır komşumuz olabilir derken korkmadığınız gibi korkmayın. PKK’ya yataklık yapan belediyelik kardeşliğinden vazgeçmekten korkmadığınız gibi korkmayın diyorum. Ve biz bu meydanın 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Meydanı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.