Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu:

Çözüm sürecinin küresel güçler tarafından bozulduğunu söyleyen AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, “Çözüm sürecinin akıbeti şuanda tartışıldığı gibi değil, çözüm sürecini kim bozdu diye herkes birbirine soruyor ben...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çözüm sürecinin küresel güçler tarafından bozulduğunu söyleyen AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, “Çözüm sürecinin akıbeti şuanda tartışıldığı gibi değil, çözüm sürecini kim bozdu diye herkes birbirine soruyor ben açık ve net söylüyorum, çözüm sürecini Amerika bozdu, İsrail bozdu, Rusya bozdu bunu bilmeyecek kadar enayi miyiz” dedi.
AK Parti Bingöl Milletvekili Fehmioğlu, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsileriyle bir araya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Fehmioğlu, 90 yıllık Cumhuriyet döneminde atılmayan adımların AK Parti tarafından atıldığını söyledi. Fehmioğlu, “Suriye’de Esad rahat etsin diye burada Kürt gençleri ölüyor. Kesinlikle bu Kürt meselesinden dolayı bir çözümsüzlük oldu diye bu çatışma çıkmadı. Bu çatışmanın kararını başka güçler verdi. Burada olan Kürt kardeşlerimize oluyor, asla ve asla Kürt meselesinden dolayı bir çatışma ortamına girmedik. Çözüm sürecinin akıbeti şuanda tartışıldığı gibi değil, çözüm sürecini kim bozdu diye herkes birbirine soruyor ben açık ve net söylüyorum, çözüm sürecini Amerika bozdu, İsrail bozdu, Rusya bozdu bunu bilmeyecek kadar enayi miyiz” diye konuştu.
“MECLİSTE KÜRTÇE KONUŞABİLİYORUZ”
AK Parti’nin Kürt meselesinde en ciddi adımları attığını ifade eden Fehmioğlu, “Kürt sorununu kabul eden bir partidir. Kürt meselesinde çözüm yolları bulan bir partidir ve bunlar saymakla bitmez. Geçmişte kimliğimiz yasaktı, dilimizi konuşamıyorduk. Cezaevine giden bir anne oğluyla Kürtçe konuşamıyordu ama bakın şuanda biz meclisin içerisinde telefonla Zazaca’da, Kürtçe’de konuşuyoruz. AK Parti tarafından bütün adımlar atılırken, çözüm sürecinde çok ciddi anlamda baldıran zehri olsa içerim diyen adam sonradan Kürt haini ilan ediliyor bu nasıl oluyor ben anlamıyorum. Bunlar dış güçlerin oyunlarıdır, bu oyunlara gelmeyelim. Bu oyunlara geldiğimiz zaman biz Kürtler olarak kaybederiz. Bölgemizin sıkıntıları ve bu sıkıntıları maalesef dış güçler kanalıyla oluyor bizde bunlara alet olmayalım. Basına yansıdığı için söylüyorum Murat Karayılan, hedefimiz Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir demiş. Ben iddia ediyorum Tayyip Erdoğan ve AK Parti bunu hak etmiyor. AK Parti öncesinde neden bunlar söylenmedi, kimliğimizi inkar edenlere denilmedi, bizlere işkence edenlere, failini meçhul cinayetler işleyenlere denilmedi. Bu oyunlara gelmeyelim, yanlış yapıyoruz, yazık ediyoruz, kendi ayağımıza sıkıyoruz” dedi.
“KÜRT-TÜRK BARIŞIYLA ORTADOĞU’NUN TARİHİ DEĞİŞECEKTİ”
Kürtler ve Türklerin barışının, kardeşliğinin, bütün bir Ortadoğu coğrafyasının tarihini değiştirecek ve büyük bir medeniyet projesini oluşturacağını söyleyen Fehmioğlu, “Ülkemizin de bölgemizin de her şeyden çok huzura, kardeşliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Türkler ve Kürtler tarihin tüm dönemlerinde bu birliktelik sağlandığı günlerde çok büyük günler oldu. Buraların yurt edilmesinde tarihin sayfalarında bellidir Kürt beyliğinin 10 bin kişilik gücüyle Malazgirt meydan savaşında buraları yurt edinmişiz ve büyük parlak bir dönem geçirmişiz. Yavuz Sultan Selim döneminde Kürtlerle yapılan ittifak Osmanlı’yı büyütmüştür. Daha öncesine gittiğimiz zaman Eyyübiler döneminde Türk ve Kürt ittifakı çok büyük medeniyetler oluşturmuştur. Kürtler ve Türklerin barışı, kardeşliği, bütün bir Ortadoğu coğrafyasının tarihini değiştirecek ve büyük bir medeniyet projesini oluşturacaktı ama bırakmadılar. Küresel güçler rahat bırakmıyor, bu güçlerin oyunlarının farkında olalım” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.