Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Aileden sağlıklı iletişim’ semineri düzenlendi

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Ailede Sağlıklı İletişim” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Psikolojik Danışman Olcayto Ezgin katıldı.Şehir merkezindeki bir otel’de düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Aileden sağlıklı iletişim’ semineri düzenlendi

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Ailede Sağlıklı İletişim” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Psikolojik Danışman Olcayto Ezgin katıldı.

Şehir merkezindeki bir otel’de düzenlenen seminere Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye meclis üyeleri ve aileler katıldı. Ailede sağlıklı iletişimin önceliklerini anlatan Olcayto Ezgin yaptığı açıklamada, “Her aile başarılı çocuklar yetiştirmek ister. Bunun için çocuklarına mümkün olduğunca iyi bir gelecek sağlamaya çalışırlar. Onları iyi okullarda okutmak ister. Bunun için aile varını yoğunu ortaya koyar tüm özverisini çocuğuna verir. Ancak yadsınan bir konu vardır ki oda çocuğun sağlıklı bir kişilik nasıl geliştireceği. Aslında hayatta her şey başarı değildir. Önemli olan çocuğun içinde bulunduğu dönemi nasıl atlattığı, nasıl bir kimlik oluşturduğudur. Çocuk aileyi yansıtır. Aile içindeki bireylerin kişilik yapısı çocuğun kişiliğini şekillendirir. Yani aile iletişim becerilerini kullanmazsa çocukta iletişim becerilerini kullanamaz. Dolayısıyla çocuk hem ailede hem de sosyal çevrede sürekli çatışma içine girer”dedi.

“Çocuğun seçme hakkı”

Sözlerinin devamında Ezgin, “Toplumda kızların anneyle, erkeklerin babayla vakit geçirmesi yönünde beklenti olabilir. Ama çocukların aileyi rol model aldığı unutulmamalı. Anne ile çok vakit geçiren erkek ya da baba ile çok zaman harcayan kız çocukta karşı cins davranışları oluşmaz. Tersine, çivi çakmayı bilen bir kız, yerleri süpürmeyi bilen bir erkek çocuk olur. Böylece kendi hayatlarını sürdürürken her türlü becerileri gelişir. Ceza, bağırmak, güç kullanmak çoğu zaman olumsuz davranışın o an için durdurulmasını sağlayabilir. Ancak, burada olayla ilgili bir öğrenme yaşanmadığı için bu durum tekrar görülebilir. Öncelikle tatil günlerinde çocuğun yapmak istediği aktiviteyi seçin. Mevsim şartlarına bağlı olarak açık hava etkinliklerini değerlendirin. Alışveriş merkezi yerine parkta, piknikte vakit geçirin. Beraber zaman harcarken sadece tüketim alışkanlıklarıyla sınırlı kalmayın. Örneğin, hafta sonu dışarı çıkıldığında çocuğa oyuncak almak yerine aile olarak yapılabilecek bir program planlayın. Yapılan aktivitenin çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişim alanlarına katkı sağlamasına dikkat edin. Etkinlik sonrası sohbet edin. Çocuğun da seçme hakkı olduğunu unutmayın” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.