Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Antalya’da

Antalya’da incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, Antalya’da boşanma oranının binde 2’leri geçtiğini belirterek, bunun en önemli sebeplerinden...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da incelemelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, Antalya’da boşanma oranının binde 2’leri geçtiğini belirterek, bunun en önemli sebeplerinden birinin yüksek göç oranı olduğunu kaydetti.
TBMM Aile Bütünlüğünü Araştırma Komisyonu, incelemede bulunmak üzere Antalya’ya geldi. Antalya’da kadın destek merkezlerini ve çeşitli kurumları ziyaret eden Komisyon’un yapacağı çalışmalarla boşanmaların önüne geçerek aile bütünlüğünün korunması yönünde uygulamaya konulan kursların verimliliğini araştırdığı belirtildi. Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Antalya’da bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi.
Komisyon Başkanı Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Komisyon Üyeleri, Antalya Valiliği ziyaretinin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kepez Sosyal Hizmet Merkezi’ni gezdi. Merkezde kadınlarla sohbet eden Keşir, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Ayşe Keşir, yerel ölçekteki ziyaretleri önemsediklerini belirterek, sorunu yerinde görmek ve çözüm önerilerini buna göre belirlemenin önemli olduğunu söyledi.
Çözümde sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerinin katkısının önemli olduğunu vurgulayan Keşir, boşanma olaylarının nedenleri arasında bölgesel farklılıklar olduğunu belirtti.
Şanlıurfa’da görülen sorunun Antalya’da başka bir şekilde ortaya çıktığını dile getiren Keşir, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kepez Sosyal Hizmet Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdik. Burada, engelli, koruma altındaki çocuklara ilgili yaklaşımla bütüncül bir hizmet veriliyor. Yerel ölçekte sorun ve çözüm önerileri değişiyor. O nedenle gerçekleştirdiğimiz ziyaretler çok önemli" diye konuştu.
"URFA’DA VELAYET SORUNU"
Şanlıurfa ve Kilis temaslarından bilgiler veren Keşir, "Antalya ve Şanlıurfa’nın öncelikle demografik yapıları farklı. Suriye gerçeği başka bir gerçek. Şanlıurfa’da net gördüğümüz sorunun birisi, velayet sorunu, kadınların velayete almama ve istememe gibi. Henüz Antalya’da böyle bir sorunla karşılaşmadık. Antalya’da Suriyeli göçü yok. Bu velayet sorunu da Suriyelilerle ilgili değil. Orada kadının velayeti talep etmemek gibi, gelenekten gelen bir tutumu var kadının. Hakimlerimiz, ’Emzikli çocuğunuz var, sen al, alma hakkı senin’ dediği halde kadın velayeti almadı. Hem örften hem demografik çeşitlilikten kaynaklanan bir sorun" dedi.
"ANTALYA’DA KADIN İSTİHDAMI SEVİNDİRİCİ"
Antalya’da sevindirici bir durumun olduğunu kaydeden Keşir, "Kadınların istihdam bağlantısının kolay kurulabildiğini gördük. Bunun da önemsiyoruz. Çünkü sosyal yardım ve hizmetler dönemseldir. Engelli veya yaşlı olmaması durumunda bunun ömür boyu olması gibi bir durum olmaz. Çalışabilir durumda olanların güçlendirilmesinin ardından hayatını kendisinin sağlıklı şekilde oluşturmasını sağlamamız gerekir. Antalya’da kadının istihdamı konusunda bir sıkıntı yok" ifadelerini kaydetti.
"ANTALYA’DA BOŞANMANIN YÜKSEK OLMASININ NEDENLERİNDEN BİRİNİ GÖÇE BAĞLAYABİLİRİZ"
Türkiye’de boşanma oranının binde 1.7 olduğunu, ancak Antalya’da bu oranın binde 2’yi geçtiğini aktaran Keşir, "Antalya’da aile mahkemesi hakimleri, sivil toplum kuruluşları ve boşanma sürecine dahil olan hukukçularımızı dinleyeceğiz. Antalya’da boşanma oranının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bunu kısmen çok göç almasına bağlayabiliriz. Bazı şehirlerde benim memleketim Düzce’de boşanma oranı yüksek. Düzce’de sorun farklı. Aile Mahkemesi Hakimi başına düşen dosya sayısının azlığından dolayı yakın illerden boşanmaya geliyorlar ve Düzce’nin boşanma ortalaması yükseliyor" dedi.
İlk ziyaretlerini Şanlıurfa ve Kilis’e gerçekleştiren Komisyon, Antalya’daki temaslarına gün boyu devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.