Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahşap yüzükler altınla yarışıyor

Bursalı el sanatları ustasının yaptığı ahşaptan yüzükler büyük rağbet görüyor.Yurt dışından getirdiği değerli ağaçları oyarak içine kattığı karışımlarla sanat eseri yüzükler yapan Kerem Sertaç Şekür, yaptığı yüzüklerle...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahşap yüzükler altınla yarışıyor

Bursalı el sanatları ustasının yaptığı ahşaptan yüzükler büyük rağbet görüyor.

Yurt dışından getirdiği değerli ağaçları oyarak içine kattığı karışımlarla sanat eseri yüzükler yapan Kerem Sertaç Şekür, yaptığı yüzüklerle evlenecek çiftleri altın ve gümüş takılardan vazgeçirdi. Ahşabı bir sanat eseri gibi işleyerek yüzükler yapan usta, yüzüklerin üstüne değerli taşlar kakıyor. Artık sözlenecek, nişanlanacak ve evlenecek çiftler altın, gümüş ve elmas yüzük yerine ahşaptan yapılma yüzükleri tercih ettiğini belirten Şekür, evinin altında kurduğu küçük atölyesinde bir birinden değerli ağaçları işleyerek yüzük yapıyor. Şekür, yüzükleri ağacına ve işçiliğine göre 100 lira ve bin lira arasında değişen fiyatlarla satıyor.

Bu işe 2006 yılında başladığını ifade eden Kerem Sertaç Şekür, "El sanatlarına merakım vardı. Ne yapabilirim diye düşünürken ahşaptan yüzük yapmak aklıma geldi. İlk başlarda pek rağbet yoktu, ama şimdi Türkiye’nin her yerinden çiftler söz, nişan ve düğün yüzüklerini ahşaptan tercih ediyor. Yerli ve yurt dışından gelen değerli ağaçlarla yaptığım yüzükleri işçiliğine ve kullandığım malzemeye göre 100 lira ile bin lira arasında değişen fiyatlarla satmaktayım. Eşine ve sevgilisine yüzük hediye etmek isteyenler ahşap yüzüklere rağbet gösteriyor. Taleplere yetişmekte zorlanıyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.