Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahşabı sanata dönüştürüyor

Kütahyalı emekli öğretim görevlisi 6 yıldır ahşabı sanata dönüştürüyor.Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ’hobi olsun’ diye organik ahşap oyuncak yapmaya başlayan 56 yaşındaki emekli öğretim görevlisi Eyüp İşal,...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahşabı sanata dönüştürüyor
Kütahyalı emekli öğretim görevlisi 6 yıldır ahşabı sanata dönüştürüyor.
Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, ’hobi olsun’ diye organik ahşap oyuncak yapmaya başlayan 56 yaşındaki emekli öğretim görevlisi Eyüp İşal, sergilediği ahşap oyuncakları satın almak isteyenlerin sayısında artış olunca sipariş de almaya başladı.
İşal, 6 yıldır ahşap oyma teknikleriyle helikopter, at arabası, kağnı, tank, TIR, yat, kamyonet ve otomobil gibi organik oyuncaklar ve süs eşyaları yapıyor. Eyüp İşal, "Emekli olduktan sonra yavrularımızın artık göremediği nostaljik olan bazı objelerin ahşabını yapmaya başladım. Genel de atıl malzemeleri ahşap formatlar üzerinde maket haline getiriyorum. Kol testere ile dğe çalışma yapabiliyorum. Genel olarak hiç bir şablon kullanmadan, plan ve projesi olmadan sadece görsel yönden değişik faytonlar, at arabaları, kağnılar yapıyorum. Değişik figürleri kıl testere ile yapıyorum. Bunların hepsi bence birer biblodur. Oyun çağındaki çocuklarımız bunların nasıl bir oyuncak kullanacağını bilmiyor. Plastik oyuncakta çocuklarımız tamamen kimyasal ile karşı karşıya kalıyor. Ahşap oyuncaklarda bu risk yok" diye konuştu.
İşal, ahşap oyuncak ve süs eşyalarını genel olarak kavak ağacından yaptığını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.