Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Yesevi Üniversitesinde sünnet şöleni

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile TİKA ortaklığında gerçekleştirilen Güney Kazakistan bölgesinin en büyük sünnet şöleni Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile TİKA ortaklığında gerçekleştirilen Güney Kazakistan bölgesinin en büyük sünnet şöleni Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, TİKA’nın Astana Koordinatörü Mehmet Bodur, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ile çok sayıda davetlinin katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.
Programda konuşan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak Türk Dünyası için her sahada yapılan hizmetlere hız kesmeden devam edeceklerini, bugünün küçükleri olan ve yarının Türk Dünyası’nı her alanda temsil edecek bu sünnet çocuklarını tebrik ederek, hepsine ayrı ayrı hayırlı ve uzun ömürler diledi.
Daha sonra söz alan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Kazakistan için edilen bu hizmetlerde mührü olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı ile TİKA’ya müteşekkir olduklarını dile getirdi. Bu iki güzide kurum sayesinde Kazak halkının yaşam standartlarının ve kalitesinin her anlamda yükseldiğini de belirten Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov, konukların huzurunda Kazak halkı adına Başkan Prof. Dr. Musa Yıldız ve TİKA Astana Koordinatörü Mehmet Bodur’a teşekkürlerini sundu.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ise yaptığı konuşmada, bu tarz hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek, sünnet olan çocuklara İslam Dini üzre bir yaşam istikameti tayin etmeleri temennisinde bulundu.
Programda söz alan bir diğer konuşmacı TİKA Astana Koordinatörü Mehmet Bodur, artık bu sünnet organizasyonlarının geleneksel bir hâl aldığını belirterek, bu minvaldeki çalışmaların içinde ve bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Sünnet olan çocuklara hayırlı ve uzun bir ömür dileyen TİKA’nın Astana Koordinatörü Mehmet Bodur, en sağlam ve en verimli yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirtti.
Daha sonra sırayla söz alan bazı sünnet çocuklarının yakınları, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Hastanesi ile TİKA’ya teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu güçlü kurumları sayesinde bu güzel icraatların gerçekleştiğini ve Kazakistan adına çok güzel gelişmelerin yaşandığını dile getirdiler.
Program, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ve TİKA’nın Astana Koordinatörü Mehmet Bodur’un sünnet olan 50’den fazla çocuğa hediyeler takdim ederek hep birlikte gerçekleştirilen fotoğraf çekimiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.