Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde "Kur’an ve İnsan" konferansı

Ahmet Yesevi Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılı için başlatılan “Bir Konu, Bir Konuşmacı” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen konferans programları “Kur’an ve İnsan” konuşmasıyla başladı.Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılı için başlatılan “Bir Konu, Bir Konuşmacı” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen konferans programları “Kur’an ve İnsan” konuşmasıyla başladı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölüm Başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Şengül tarafından 2016-2017 akademik yılı için başlatılan “Bir Konu, Bir Konuşmacı” projesi çerçevesinde gerçekleştirilen konferans programları bu yılda Din Bilgisi Bölüm Başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. İdris Şengül’ün “Kur’an ve İnsan” adlı konuşmasıyla başladı. Ahmet Yesevi Üniversitesinin Turan Restoranında gerçekleştirilen konferans programına Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış başta olmak üzere çok sayıda öğretim üyesi de katıldı.
Yaratılıştan Semavi dinlere, milletlerden dillere kadar pek çok konunun ele alındığı ve ontolojik değerlendirmelerin yapıldığı konferans programında Şengül, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle ortaya koyduğu referanslarla insanın varlığından hayatına, ölüme ve ölüm sonrası hayata dair bilgiler de verdi. Şengül, konferansın son bölümünde katılımcılardan gelen sorulara verdiği cevaplarla ve karşılıklı gerçekleştirilen sohbetle program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.