Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları iftarda buluştu

Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları, Üniversite Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Kazakistan’ın Çimkent şehrinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.İftar programına Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof....

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları, Üniversite Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Kazakistan’ın Çimkent şehrinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
İftar programına Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" programında ders, konferans ve seminerler vermek için Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde bulunan Michigan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Kocaoğlu ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’ın yanı sıra çok sayıda Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunu katıldı.
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız; Ankara, İstanbul, Astana, Almatı ve Çimkent’te bu yıl ikinci kez gerçekleştirdikleri Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları iftar buluşmalarının son ayağını çok geniş bir katılımla Türkistan’da yapacaklarını söyledi. Bu tarz organizasyonlar vasıtasıyla hem geçmişteki öğrencileriyle bir araya geldiklerini hem de pek çok konuda hasbihal ettiklerini belirten Başkan Yıldız, bir üniversitenin mezunları ve bu mezunlarla birlikte ortaya koyduğu çalışmalarla daha da güçleneceğini dile getirdi. Dünyanın pek çok üniversitesinde yaz tatilinin gelmesiyle beraber durağan bir süreç yaşanırken, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türk dünyasının değişik memleketlerinden gelen 300 civarında öğrenci, akademisyen ve eğitimciyi "Üniversiteli Gençler Yaz Okulu" programıyla bir araya getirdiğini söyleyen Başkan Yıldız, bu tarz programları hem nicelik hem de nitelik olarak arttırarak Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni bölgesinde, Türk dünyasında ve neticede tüm dünyada bilimin ve ilimin merkezi olarak hak ettiği konuma taşıyacaklarını belirtti.
Daha sonra söz alan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek ilk olarak, Kazakistan Cumhuriyeti’ni, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliği münasebetiyle tebrik ederek sözlerine başladı. Hem Türkiye’de hem Kazakistan’da gerçekleştirilen çirkin terör saldırılarını şiddetle kınadığını da dile getiren Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yaralılara Allah’tan şifalar, şehitlere de rahmet dileklerini sundu. Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunlarıyla çeşitli vesileler altında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin hikmetleriyle çizilen insan modelinin inşasına hizmet etmekte olan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin bir mensubu olmaktan daha büyük bir mutluluk olamayacağını da sözlerine ekledi.
Programın son bölümünde söz isteyen Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Kazakistanlı mezunları, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere tüm yönetim kadrosuna, bu tarz birleştirici, bütünleştirici ve kardeşlik duygularını hissettirici organizasyonlar münasebetiyle çok müteşekkir olduklarını söylediler. Hedefledikleri her işte Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına muvaffakiyetler de dileyen mezunlar, gerekli görülen her halde kendilerine düşen her görevi seve seve kabul edeceklerini de dile getirdiler.
Konuşmaların ardından edilen duâlar ve hep birlikte çekinilen fotoğraflarla program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.