Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrılılar tırpandan vazgeçmiyor

Ağrı’da dağlık bölgelerde tarım alanlarını tırpanla biçen çiftçiler, geleneksel olarak kullanılan aletlere rağbet gösteriyor.Ağrı’da teknolojik tarım aletlerinin ovalık tarım alanlarında oldukça fazla kullanılmasına rağmen dağ...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrılılar tırpandan vazgeçmiyor

Ağrı’da dağlık bölgelerde tarım alanlarını tırpanla biçen çiftçiler, geleneksel olarak kullanılan aletlere rağbet gösteriyor.

Ağrı’da teknolojik tarım aletlerinin ovalık tarım alanlarında oldukça fazla kullanılmasına rağmen dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar yüzyıldır kullanılan tırpandan vazgeçmiyor. Özellikle köylerde yaygın olan tırpan, teknolojik aletlere karşı direniyor.

Kent merkezi Eski Van Caddesi’nde tırpan ve diğer tarım ürünlerini satan esnaf Emrah Çetin, tırpanların satışlarının oldukça iyi olduğunu ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini söyledi. Tırpanın yanı sıra çok sayıda tarım aleti sattıklarını ancak en fazla rağbet görenin tırpan olduğunu vurgulayan Çetin, yüzlerce tırpan, kürsü ve masat satıldığını dile getirdi. Çetin, "Babam uzun yıllardır bu caddede esnaflık yapıyor. Ben de onun yanında dükkanda zamanımı geçiriyorum. Yaklaşık olarak 6 yıldır da tarım aletlerini ben satıyorum. Biz köylü vatandaşlarımıza hitap ediyoruz. Her yıl köylerden yüzlerce vatandaş gelip bizden tırpan ve diğer tarım ürünlerini alıyorlar. Burada tarım alanları Temmuz ayından biçilmeye başlıyor, Eylül ayında sona eriyor. Satışlarımızdan da memnunuz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.