Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrılı vatandaş 65 bin öğrenciye giyim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri dağıttı

Ağrı’da sosyal medya hesabı üzerinden ’Köy Okulları Yardım Projesi’ adı altında kampanya başlatan Cafer Canşi adlı vatandaş, 5 yılda 850 köyde bulunan okullara ve 65 binin üzerinde öğrenciye giyim ürünleri, kırtasiye malzemeleri...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrılı vatandaş 65 bin öğrenciye giyim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri dağıttı

Ağrı’da sosyal medya hesabı üzerinden ’Köy Okulları Yardım Projesi’ adı altında kampanya başlatan Cafer Canşi adlı vatandaş, 5 yılda 850 köyde bulunan okullara ve 65 binin üzerinde öğrenciye giyim ürünleri, kırtasiye malzemeleri ve kitap ulaştırdı.

Ağrı’da gittiği köy okullarından çok etkilenen ve sosyal medya hesaplarından köy okulları için kampanyalar başlatan Cafer Canşi, arkadaşlarının da kendisine destek vermesi ile kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Değişik sosyal medya hesaplarından başta Ağrı olmak üzere kendisine ulaşan tüm köy okullarına yardımlar gönderen Canşi, 5 Yılda 850 köy ve 65 binin üzerinde öğrenciyi mutlu etti. Türkiye’nin her yerinden yardımlar aldıklarına söyleyen Canşi, bu yardımların acil ihtiyaç sırasına göre gönderildiğini bildirdi. Sosyal medya hesaplarını kendisi dışından 14 farklı ilde projeye destek veren arkadaşlarının yönettiğine belirten Canşi, Ağrı Cumhuriyet Caddesinde ‘Köy Okulları Yardım Projesi’ kapsamında depo olarak projeye destek vermek için teknoloji mağazasının bir bölümünde köy okulları için kütüphane ve kırtasiye rafları oluşturdu.

Projeye isminin açıklanmasını istemeyen çok sayıda sanatçı ve iş adamının destek verdiğini dile getiren Canşi "Hedefimiz ihtiyacı olan birinci önceliğimiz Ağrı olmak üzere tüm köy okullarımıza kısa sürede ulaşmaktır. Bu konuda duyarlı öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Kendileri sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşarak gerekli fotoğrafları göndererek öğrencilerinin durumlarını anlatıyorlar. Bizlerde harekete geçerek bu köyler için acil yardım talep ediyoruz. Elimizden geldiğince ülkemizin her köşesine yardımları yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

‘Çocukların mutluluklarına şahit olunca sosyal medya ile yoluma devam ettim’

Ağrı’daki köy okullarında görev yapan öğretmenlerin ihtiyaçları kadar kırtasiye ve kitap alabilindiklerini belirten Canşi, ‘Köy Okulları Yardım Projesi’ Projesine destek olup sizlerde evlerinizde okuduğunuz kitaplarınızı ve kırtasiye malzemelerini getirip eğitime destek olabilirsiniz. Köy okulları yardım projesi 2014 yılında bir kurumun Ağrı’daki köy okullarına yardım etmek istemesi ve benden destek istemesi ile başladı. Kurumla birlikte Ağrı’daki 7 köy okuluna kırtasiye malzemesi dağıttık. Daha önceden böyle projelerde hep yer almak istemiştim. 7 köy okuluna kırtasiye malzemelerini dağıttıktan sonra bu işi devam ettirmeye karar verdim. Kendi çevrem ve bazı dernekler aracılığıyla yaklaşık 9-10 köy okuluna giyim ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Köylere giderek çocukların mutluluklarına şahit olunca sosyal medya ile yoluma devam ettim” ifadelerini kullandı.

‘Hiçbir şekilde maddi destek kabul etmiyoruz, okulun talebini paylaşıyoruz’

Sosyal medyada vatandaşlar tarafından büyük destek gördüklerini ifade eden Canşi, “Projeyi ilk olarak ‘Ağrı Köy Okulları Yardım Projesi’ olarak kurdum. Daha sonra proje büyüdü ve ‘Köy Okulları Yardım Projesi’ olarak projenin ismini değiştirdim. Tamamen köy okullarına yönelik okulların tadilatından, çocukların giyim, kırtasiye, kitap ihtiyaçları ve uçurtma şenliklerine kadar her türlü desteği sağlıyoruz. Tamamen okulların ihtiyaçları üzerine kurulu, hiçbir şekilde maddi destek kabul etmiyoruz. Okulun talebini paylaşıyoruz, destekçilerimiz ilandaki iletişim bilgisinden okul hocasına ulaşıp kargo ile gönderim yapmaktadırlar. İhtiyaç sahibi okul ile hayırseveri buluşturuyoruz bir nevi köprü görevi görüyoruz. Sosyal medya ile farkındalık oluşturduk. Sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar sayesinde elinde fazla malzemesi olan okullarımız ihtiyaç sahibi okullarla elindeki fazla malzemelerini paylaşabiliyor. Binlerce okula sosyal medya sayesinde destek bulduk” şeklinde konuştu.

‘Cem Adrian sürekli destekçimiz, projeye çok değer veriyor’

Sanatçı Cem Adrian’ın kendilere büyük bir destek verdiğini kaydeden Canşi, “Sanatçıların başında Cem Adrian sürekli destekçimiz, projeye çok değer veriyor ve gerçekten isteyerek destek oluyor. Cem Adrian sayesinde binlerce çocuğumuza bot mont kırtasiye ve kitap desteği sağladık. Verdiği konserlerde kitap toplama stantları kurduk ve yüzlerce okula kitap desteği oldu. Kendisine projemiz adına çok teşekkür ederiz. Umarım başka ünlü sanatçılarımız da kendisini örnek alırlar. Cem Adrian dışında birçok ünlü sanatçı ve oyuncu projemize destek veriyor. Projemiz güvenilir okul ile hayırseveri buluşturan bir proje, destek görmemizin en büyük sebebi güvenilir olmamız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.