Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı’da Sebze Pazarı Esnafından Belediyeye İsyanı

Ağrı’da, sebze pazarı esnafı, şehir merkezinde seyyar satıcıların çoğalması ve belediyenin bu duruma sessiz kalmasına isyan etti.Ağrı sebze pazarı esnafı, seyyar satıcıların sebze ve meyvelerini sokaklara dökerek kasalarını ateşe...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı’da, sebze pazarı esnafı, şehir merkezinde seyyar satıcıların çoğalması ve belediyenin bu duruma sessiz kalmasına isyan etti.
Ağrı sebze pazarı esnafı, seyyar satıcıların sebze ve meyvelerini sokaklara dökerek kasalarını ateşe verdi, sebze pazarını sorun çözülene kadar açmayacaklarını ifade etti. Eski Van Caddesindeki sebze pazarı esnafı, sokaklarda izinsiz seyyar satıcılık yapanlara belediye tarafından hiçbir şekilde müdahale edilmediğini iddia etti. Sebze pazarındaki tezgâhı kapatarak Eski Van Caddesinde toplanan esnaf, kendi ürünlerini ve cadde ve sokaklarda bulunan seyyar satıcıların ürünlerini sokağa dökerek yaktı. DBP’li belediye aleyhine slogan atan esnaf, belediye eş başkanları ve başkan yardımcılarını istifaya davet etti. Caddeyi trafiğe kapatan esnaf gurubuna, polis ekipleri dağılmaları konusunda çağrı yaptı. Esnaf, “belediye yok devlet bize baksın” diyerek slogan atıp, cadde ve sokaklarda bulunan seyyar satıcıların toplanmasını istedi. Esnaf Muhsin Oğur, belediyenin kendilerine söz verdiğini belirterek, “Bize söz verdi. ‘Biz gelirsek bu pazara dört dörtlük düzen getireceğiz’ dediler. Bizde oy verdik, ama sözlerinin arkasında durmadılar, hâlâ durmuyorlar. 20 defa, 40 defa hepsiyle görüştük. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Şu dışarıdaki kamyoneti olan arkadaşların hiçbiri seyyar satıcı değildir. Adam Cumhuriyet Caddesinin ortasını serbest etmiş. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir kanun yoktur. Bir sebze pazarı olduğu zaman çarşının yasaklanması lazım. Bu pazar ne diye kurulmuş. Şu an burada 550 tezgâh var. Derdimizi anlattık, sorunumuzu anlattık. Eğer biz oy vermiş isek gelip bizim derdimizle ilgilenmesi lazım” dedi.
Polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapatan esnaf gurubunu dağıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.