Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı’da Demokrasi Direnişinin 5’inci Gününde Halk Sokakları Terketmedi

Ağrı’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, demokrasi direnişinin 5’inci gününde de alanları boş bırakmadı.Ağrı Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 02:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 02:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı’da Demokrasi Direnişinin 5’inci Gününde Halk Sokakları Terketmedi
Ağrı’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, demokrasi direnişinin 5’inci gününde de alanları boş bırakmadı.
Ağrı Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimini protesto ederken, Türk Kızılayı Ağrı Şubesi, Ağrı Beşir Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından demokrasi nöbeti eylemindeki vatandaşlara içecek ve yiyecek ikram edildi. Ağrı Valiliği önünde kurulan platformun önünde toplanan 65 Sivil Toplum Kuruluşu, Ağrı Darbeye Karşı Hayır Sivil Platformu adı altında ortak basın açıklaması yaptı. Platform adına basın açıklaması metnini okuyan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Engin, “milli iradeye, ümmetin umudu haline gelmiş olan ülkemize, milletin meclisine ve aziz milletimizin kendisine yönelik olarak "hain paralel" devlet yapılanmasının uzantıları tarafından 15 Temmuz akşamı yapılmak istenen darbe girişimini lanetliyoruz. Bugün STK’lar olarak halkımızın, özgürlüğümüzün ve ümmetin selametinin yanında olduğumuzu bu alçak darbenin karşısında tavır ve direnç göstermeye devam edeceğimizi beyan ediyorum” dedi.
Milletin darbe girişimine ilk anda canı pahasına karşı koyduğunu ifade eden Engin, “Milletimizin bu darbe girişimine ilk anda onurlu duruşu ile canı pahasına karşı koymuş ve bu uğurda yüzlerce şehit vermiştir. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu ihanetin en üst düzeyde cezalandırılmasını istiyoruz. Milletimizin canını, namusunu malını korumak için kendilerine emanet ettiği silahları kendi milletine karşı kullanmaktan kaçınmayan TSK içindeki küresel güçlerin yerli işbirlikçileri olan "FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması" ve tüm vesayetçi zihniyete mensup asker ve komutanlara karşı sonuna kadar teyakkuz halinde direneceğimizi beyan ediyoruz. Halkımıza karşı yönelmiş olan bu hain saldırıya karşı omuz omuza durmaya devam edeceğiz. Memleketimizin tüm meydan ve caddelerinde darbe girişimine karşı direneceğiz” dedi.
Okunan basın açıklamasının ardından ilahi ve şiir dinletilerine geçildi. Fatma Zehra Erim isimli küçük kızın okuduğu İstiklal Marşı alandaki vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.