Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı’da araç konvoylu Kudüs protestosu

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Ağrı’da onlarca araçlık konvoyla protesto edildi.Belediye Otoparkında Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP) tarafından düzenlenen ABD ve İsrail’i...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı’da araç konvoylu Kudüs protestosu

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Ağrı’da onlarca araçlık konvoyla protesto edildi.

Belediye Otoparkında Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP) tarafından düzenlenen ABD ve İsrail’i protesto basın açıklamasına, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklaması yapan Veysel Çağlar, İsrail’in İslam coğrafyasında ki terör olaylarının birçoğunda parmağı olduğunu söyledi. Ortadoğu’da çıkan savaşların ve akan kanın sorumlusunun İsrail olduğunu vurgulayan Çağlar, “Siyonist İsrail yönetimi bütün Müslüman ülkeleri ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmeyecektir. İsrail Türkiye’ye ait topraklarında içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve bunları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır” dedi.

Kudüs bizim kalbimiz kalbimiz, söküp atmalarına izin vermeyeceğiz diyen Çağlar, “Bugün başta Filistin olmak üzere Suriye’de Mısır’da, Doğu Türkistan’da dünyanın muhtelif yerlerinde zalimlere karşı İslami kimlikleri ile onurlu mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve ‘Müslümanlar ancak kardeştirler’ ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar Türk ve Filistin Bayrakları ile birlikte Belediye Otoparkından Üniversite Kavşağına kadar onlarca aracın katıldığı konvoy turu düzenlediler. Oldukça uzun olan araç kuyruğuna vatandaşlar el sallayarak eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.