Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağrı Valisi Işın’dan Belediye Başkanı Sakık’a tepki

“Kardeş Şehir” projesi kapsamında Ağrı’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki heyetini eleştiren Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a seslenen Ağrı Valisi Musa Işın, “PKK şuanda Doğubayazıt...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Kardeş Şehir” projesi kapsamında Ağrı’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki heyetini eleştiren Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a seslenen Ağrı Valisi Musa Işın, “PKK şuanda Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, kendisi çıksın buna karşı dursun”dedi.
“Kardeş Şehir” projesi kapsamında Ağrı’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki heyetini eleştiren Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a Ağrı Valisi Musa Işın sert tepki gösterdi. Bayramlaşma programında konuşan Vali Işın, ”Malumunuz Antalya ile Ağrı şehri kardeşlik havası içinde ramazanı geçirdiler. Antalya Belediyesi ile Patnos ve Dedeli belediyeleri kardeş belediye seçilmişlerdir. İlimizle de münasebetleri yine ramazanın vermiş olduğu feyiz ve bereketle geçmesi tertiplenmiştir. Ancak buda sayın belediye başkanı tarafından çok çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtılmıştır. Ağrı halkı ne valinin ne de belediye başkanının tasallutundadır. Ağrı halkı hür ve özgürdür. Kendi hür, özgür iradesi ile kiminle kardeşlik kuracağına kendileri karar verirler. Sadece Antalya değil 81 vilayet 78 milyon bu ülkede kardeştir. Kardeşliğin bazı insanlarda alerji yarattığını biliyoruz. Herkes istiyor ki ben ve belediye başkanı ve 78 milyon insan kardeşlikten bahsetsin. Kardeşlikten zarar gelmez. Ağrı halkı kadirşinastır, Antalyalı misafirlerini çok güzel bir şekilde ağırlamıştır, onlar çok güzel bir şekilde buraya gelmiştir, inşallah bizde Antalya’ya gideceğiz. Bundan kimsenin gocunmaması gerekir. Bir diğer husus Ağrı halkı sömürge demek, yer altı ve yer üstü zenginliklerini alarak o insanlara yedirmemek manasına gelir. Antalya buradan bir şey götürmemiştir buraya getirmiştir. Ramazanın vermiş olduğu kardeşlik ve yardımlaşma duyguları içerisinde Antalya halkı ve belediyesi buraya yardım elini uzatarak insanlarımıza yardım etmiştir. Tıpkı buranında başka illere yapmış oldukları yardımlar gibi. Gerek bayram öncesi ve bayram esnasında kadirşinas Ağrı halkı başka illere yardım etmiştir. Buna sömürgecilikle bakmak son derece çirkin ve yanlış bir düşüncedir" dedi.
Eğer sömürgecilikten bahsedilecekse PKK terör örgütü 32 yıldır Kürtleri sömürdüğünü ifade eden Vali Işın, "PKK, esnafı haraca bağlayarak, insanların çocuklarını dağa götürüp öldürerek, buraya yapılacak yatırımları engelleyerek, vatandaşlarımızın araçlarını yakıp yollarını keserek sömürmektedir. Sayın Belediye Başkanımıza sesleniyorum, PKK şuanda Doğubayazıt esnafından haraç istemektedir. Bu bir sömürgedir, kendisi çıksın buna karşı dursun. Ayrıca her yıl ortalama Hükümet Ağrı’ya 700 milyon TL yatırım yapmaktadır. Devletin buradan topladığı vergi 120 milyon TL’dir. Buda daha çok memur, işçi, esnafımızdan alınan vergilerdir. Dolayısıyla olaya bu yönde bakmak lazım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.