Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağlatan Lansman

Terörle mücadeleye binlerce şehit veren Türkiye’de, yıllar sonra büyük bir vefa örneği sergilenerek Eskişehir’in şehitleri için ayrı ayrı yapılan “Eski Şehrin Dirileri” adlı belgeselin lansmanına katılanlar gözyaşlarını tutamadı.Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terörle mücadeleye binlerce şehit veren Türkiye’de, yıllar sonra büyük bir vefa örneği sergilenerek Eskişehir’in şehitleri için ayrı ayrı yapılan “Eski Şehrin Dirileri” adlı belgeselin lansmanına katılanlar gözyaşlarını tutamadı.
Türkiye’de bir ilk olarak Eskişehir, şehitlerinin hatıralarını ölümsüzleştiriyor. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın talimatıyla gerçekleşen projede terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden Eskişehirli şehitler için ayrı ayrı belgeseller yapılıyor. Eskişehir Valiliği’nde düzenlenen ve Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyen Derneği Başkanı Fazıl Şahin ile birçok askeri ve emniyet görevlisinin de katıldığı lansmanda, belgeselin fragmanını izleyenler gözyaşlarına dakikalarca hakim olamadı.
Belgesel hakkında bilgi veren Vali Güngör Azim Tuna, valilik görevlilerinin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli ile işbirliği içinde çalışma ve çekim ekibine yardımcı olduklarını belirtti. Tuna, çekimler sırasında sağlık görevlisinin de hazır bulunduğunu vurgulayarak, “Ailelerin ziyaret edilmeleri, çiçek takdimi ve sohbetin ardından Eskişehir Valiliği tarafından temin edilen bir sağlık görevlisi eşliğinde çekimler gerçekleştirilmektedir. Tabii ki duygusal anlar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.
Çalışmanın Konsept Danışmanlığı ve Koordinasyonunu yürüten Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli ise, bugüne kadar yaptıkları her projenin memleketin hayrına olduğunu düşündüklerini, ancak ‘Eski Şehrin Dirileri’ projesinin hepsinden farklı olduğunu belirtti. Dereli, “Dünyanın hiçbir tarafında çok genç yaşında memleketin bağrına tevdi ettiği evladının ardından ‘Vatan sağolsun’ diyen analar yoktur. Bu analar ki Kurtuluş Harbimizde bebeğine sarması gereken battaniyeyi mermilere saran analardır. Dünyanın hiçbir yerinde ‘Evladımın vatana borcu kalmasın, onun kalan görevini ben tamamlayım’ diyen babalar yoktur. Dünyanın hiçbir memleketinde buna rastlayamazsınız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.