Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AGEM’den anlamlı davranış

Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi, her yıl düzenlediği Akdeniz Kültür ve Sanat Etkinliklerini ülkede yaşanan terör olayları ve kayıplar sebebiyle gerçekleştirmedi.Dernek Başkanı Kadir Hakan Gören, etkinliğe katılmak için Türkiye’ye gelen...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi, her yıl düzenlediği Akdeniz Kültür ve Sanat Etkinliklerini ülkede yaşanan terör olayları ve kayıplar sebebiyle gerçekleştirmedi.
Dernek Başkanı Kadir Hakan Gören, etkinliğe katılmak için Türkiye’ye gelen sanatçılarla birlikte basın açıklaması yaptı. Gören, 2001 yılından bu yana merkez olarak yurt içi ve yurt dışında Türk kültürünü yaptıkları organizasyonlarla tanıtma gayreti içinde olduklarını bu çerçevede 2012 yılından bu yana da Akdeniz Kültür ve Sanat Etkinliklerini düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:
"Bir yıl süren hazırlıklar sonucunda misafirlerimizi 21 Ağustos’tan itibaren ülkemizde konuk etmeye başladık. Ülkemiz üzerinde yapılan tüm haksız propagandaya rağmen Rusya, Çin, Moğolistan, Kazakistan, Etiyopya, Gana, Tanzanya, Küba, Ukrayna, Brezilya ve Kolombiya’dan gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz. Katılımcı ülkelerin yanında dost olduğunu da iddia eden ülkeleri yanımızda görmemek bizi üzmüştür."
"Bu millet iradesinin bir zaferidir"
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte emperyalist güçlere karşı büyük Türk milletinin bütün unsurlarıyla Kurtuluş Savaşını verdiğini bu savaşın sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğuna dikkati çeken Başkan Gören, "Kurulduğu günden bu yana ülkemizin her zaman içeride ve dışarıda düşmanları olmuştur. Ama hiç bir şey bu büyük devleti yıkmaya yetmemiştir. 15 Temmuz darbe girişimi de bunun en son örneğidir. Bu kalkışmada büyük Türk milleti din mezhep ayrımı yapmaksızın birlik olmuş ve tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi vatanına, demokrasisine canı pahasına sahip çıkmıştır. Bu millet iradesinin bir zaferidir. Kazanan Türk demokrasisi olmuştur. Teröre destek veren ülkeler şunu iyi bilmelidirler. Türk milleti söz konusu vatanı özgürlüğü olduğu zaman kenetlenir bir araya gelir canını vermekten çekinmez bundan sonra da çekinmeyecektir." dedi.
"Bizler de misafirlerimizle insanlarımız ağlarken burada etkinliği gerçekleştirmeyi uygun görmedik"
Son günlerde terör olayları nedeniyle yaşana can kayıplarına dikkati çeken Gören sözlerini şöyle tamamladı:
"İnsanlıktan nasibini almamış caniler vatandaşlarımızın en mutlu günlerini kana bulayarak masum insanlarımızın canlarına kıymışlardır. Türk insanı komşusu vefat ettiği zaman onunla birlikte ağlar ve onun acısını paylaşır. Bu Türk milletinin en büyük özelliklerinden, ayrıcalıklarından biridir. Bizler de misafirlerimizle insanlarımız ağlarken burada etkinliği gerçekleştirmeyi uygun görmedik. Ülkemiz bu günleri de atlatacaktır. Sivil toplum kuruluşu olarak biz Türk milletinin bir parçasıyız ve birlik beraberlik ruhuna sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha bu ülkenin bekası için canlarını hiç düşünmeden veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Konuklarımıza bir kez daha etkinliğimize katıldıkları için şükranlarımızı sunuyoruz."
Basın açıklaması sonrası etkinliğe katılan ülkelerin sanatçıları duygularını mikrofonlara aktarırken, Türkiye’de üzücü olayların yaşanmasını istemediklerini belirterek geçmiş olsun dileklerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.