Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağaçtan Kağıt Değil, Kağıttan Ağaç Üretiyorlar

Kağıthane Belediyesi, teması “Çiçek ve çocuk”, sloganı “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya” olan ve bin 121 dönümlük alanda 1.8 milyarlık yatırım bedeli ile tamamlanan Türkiye’nin ilk Botanik Exposu, Expo 2016 Antalya’da yer...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kağıthane Belediyesi, teması “Çiçek ve çocuk”, sloganı “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya” olan ve bin 121 dönümlük alanda 1.8 milyarlık yatırım bedeli ile tamamlanan Türkiye’nin ilk Botanik Exposu, Expo 2016 Antalya’da yer aldı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, fuarın hayırlı olmasını dilerken, belediye olarak ağaçtan kağıt değil, kağıttan ağaç ürettiklerini söyledi.
Türkiye’nin ilk Botanik Exposu olma özelliğini taşıyan EXPO 2016 Antalya kapılarını açtı. EXPO 2016 Antalya içerisinde stant kuran ve faaliyetlerini ziyaretçilere aktaracak olan Kağıthane Belediyesi de yer alıyor. Kağıthane belediyesi, 500 yıl önce yapılan el yapımı kağıdın nasıl yapıldığını ve kağıttan nasıl ağaç yapıldığını gelen konuklarına anlatacaklar. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ağaçtan değil kağıttan ağaç ürettiklerini dile getirdi.
“EXPO 2016 ANTALYA HAYIRLI OLSUN”
Fuarın hayırlı olmasını dileyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çocuklara el yapımı kağıdın nasıl oluştuğunu öğretmek istediklerini ifade etti. Kılıç, “Fuar inşallah hayırlı olur. Teması çok önemli ‘çiçek ve çocuk’. Hem çiçek yaşamı güzelleştiren ve daha renkli kılan, çocukta aynı şekilde geleceğimizin teminatı. Bu etkinlikte çiçek ve çocuğun olması çok önemli ve anlamlı. Biz çiçeklerimizin, çocuklarımızın bulunduğu yerde belediye olarak bulunmaktan memnuniyet duyduk. Kağıthane ismi yaklaşık 500 yıl önce el yapımı kağıt atölyelerinden geliyor. İstanbul fethedildiğinde etrafta keşif yapılırken, kağıt atölyelerinin görülmesi sebebiyle Kağıthane ismi verilmiş. Bizde tarihe vefa duygusuyla el yapımı kağıt atölyemiz var. Çocuklarımıza el yapımı kağıt nasıl oluşturulur bunu öğretiyoruz hem de el yapımı kağıtla ürettiğimiz çalışmalardan çeşitli resimler ve sanatsal etkinlikler yapıyoruz” dedi.
“AĞAÇTAN KAĞIT DEĞİL, KAĞITTAN AĞAÇ ÜRETİYORUZ”
El yapımı kağıt atölyesi çocukların çevre duyarlılığını oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Fazlı Kılıç, bunun içinde çeşitli kampanyalar yaptıklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Kılıç, “Geçtiğimiz yıl 100 bin adetlik bir kampanya yaptık. El yapımı kağıt içerisine çam şeklinde oluşturduğumuz kağıt içerisine mazı çamı tohumu koyduk ve çocuklarımız bunu yetiştirmeye başladı. Biz şöyle bir slogan oluşturduk. Bugüne kadar ağaçtan kağıt üretimi yapılıyordu. Biz kağıttan ağaç üretiyoruz. Olayı tersine çevirdik diye. Kağıt içerisinden mazı çamı ağacı üretmeye başladık. Bununla çocuklarımızın dikkatini çekmek ve çocuklarımızda çevre duyarlılığını oluşturmak istedik. EXPO 2016’da da çocukla ve çiçekle ilgili çok önemli çalışmalar var. O sebeple burada bulunmaktan çok memnun olduk” diye konuştu.
“EL YAPIMI KAĞIT GÜNÜMÜZDE DE KULLANILABİLİR”
El yapımı kağıtla ilgili oluşturdukları kitapların olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, alanda gelen ziyaretçilere projeleri hakkında bilgi vereceklerini belirtti. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Kağıttan ağacın nasıl üretildiğini burada sunacağız. Gelen ziyaretçilere el yapımı kağıda çıkarılmış fotoğraflarını hediye edeceğiz. El yapımı kağıdın 500 yıl önce yapılmasına rağmen günümüzde de kullanılabileceğini ve değerlendirilebileceğini göstermiş olacağız. El yapımı kağıtlarımızı biz tamamen kullanılmış giysilerden ve kağıtlardan üretiyoruz. Onları kesip parçalıyoruz. Bir hamur makinemiz var orada hamurlaştırdıktan sonra belli aşamalarla elekten geçirerek keçenin üzerine kağıtlarımızı çıkarıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.